Noud Heerkens & Loïc Perela

In ‘An Invitation to DANCE’ is er geen omgeving, geen notie van tijd. Er zijn vijf lichamen, allen bevangen door eenzelfde, zich eindeloos herhalende impuls, die wordt versterkt door de beat van de muziek. Ze kunnen niet stoppen met dansen. Samen vormen ze een autonome wereld waar eigen regels gelden en bezoekers worden uitgenodigd mee te dansen.

Voortgedreven door de beat, veranderde de sequentie van beelden voortdurend door de achterliggende software. Maar gedurende de tentoonstellingsperiode veranderde ook de opstelling van de installatie in TENT. Heerkens experimenteerde met drie verschillende set-ups van schermen, om de impact daarvan op de beleving van de dansfilm te onderzoeken.

‘An Invitation to Dance’ werd in TENT gepresenteerd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Dansateliers, waaraan Loïc Perela als makers verbonden was. De presentatie werd afgesloten met een rondetafelgesprek.

Bekijk hier de trailer van: An Invitation to Dance

Dansers: Lisa Kasman, Pauline Briguet, Christiaan De Donder, Fabian Holle, Quentin Roger.
Cinematografie: Richard van Oosterhout.
Softwaredesign: Rob Duyser.
Sounddesign: Jos Meijers.
Productie: Picos de Europa i.s.m. Dansateliers, Cinedans, V2­­_Lab, Avans Caradt.
Mogelijk gemaakt door: Fonds 21, CBK Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Gemeente Rotterdam, AKV |St Joost en TENT.

lees meer

 

kunstenaars

Noud Heerkens & Loïc Perela