15.02.2018 - 15.00 - 18.00U

Masterclass Art Mediation: Sepake Angiama & Clare Butcher

TENT, Witte de With Center for Contemporary Art, en MAMA presenteren een serie professional development masterclasses voor docenten, art mediators en andere educatoren uit de kunst en cultuur. Aansluitend bij 100% Hedendaags, het programma over hedendaagse kunst en beeldcultuur voor het voortgezet onderwijs, richten deze masterclasses zich op het delen van kennis over kunsteducatie en de omgang met het hedendaagse in tentoonstellingen en in de klas. De workshops worden geleid door (inter)nationale educatieprofessionals.

Tijdens de tweede masterclass op donderdag 15 februari zullen Sepake Angiama (Hoofd educatie documenta 14) en Clare Butcher (Coordinator educatie documenta 14) het project Laufmappe bespreken, wat onderdeel was van het aneducation programma van documenta 14. Tijdens deze workshop zal er samen door de Laufmappe, oftewel een werk-folder in wording, gelopen worden.
In toenemende mate is er aandacht voor de rol en de kracht van kunsteducatie. Hierbij wordt educatie vaak een emancipatoire rol toegedicht; het geeft bezoekers gereedschappen in handen, creëert maatschappelijke waarde en zorgt voor onverwachte ontmoetingen. Tentoonstellingen en biënnales zijn niet alleen plekken waar kunst getoond wordt, het zijn eveneens katalysatoren voor nieuwe kennis en gesprekken. Hoe gaan we om met tegenstrijdigheden en impliciete doelstellingen binnen ons dagelijks educatief werk? En kunnen we, in het licht van de veranderende maatschappij, institutionele transformatieprocessen in balans brengen met een dialoog over kritische art-mediation?

De masterclass is gratis toegankelijk, reserveer via education@wdw.nl.
De voertaal is Engels.