credits +-

1: Kenneth Owens. 2-5: Prins de Vos.

Op zaterdag 9 oktober organiseren de Rotterdamse producers Animistic Beliefs (Marvin Lalihatu en Linh Luu) en mediakunstenaar Jeisson Drenth twee meditatieve luistersessies in TENT. Als aanvulling op – en onderdeel van – hun audiovisuele installatie CACHE/SPIRIT, beginnen deze eenmalige en exclusieve luistersessies op 9 oktober om 14.00 en 16.00 uur in de tentoonstellingsruimte. Mis het niet en reserveer je tickets op tijd.

Het doorlopende samenwerkingsproject van de drie kunstenaars onder de titel CACHE/SPIRIT, vertrekt vanuit lokaal gesitueerde vragen rondom cultureel erfgoed en ontheemding, overgeërfde familietrauma’s en subjectiviteit in het digitale tijdperk. De installatie combineert een mix van meeslepende vocabulaires, geluiden en manieren van luisteren die tegelijkertijd fascineren, uitdagen en uitnodigen tot reflectie.

Tijdens deze performance bundelen de kunstenaars hun inspanningen samen in een poëtisch dialoog, waarin verschillende verhalen over meertaligheid en bi-culturele ervaringen worden verweven. Ze verdiepen onze perceptie door middel van tekst, bewegend beeld en geluiden van heinde en ver. Als onderdeel van een doorlopend gesprek tussen de drie kunstenaars, zullen de luistersessies verder de aandacht vestigen op de queering aspecten, techno spiritualiteit en kosmologische thema’s die inherent zijn aan de installatie CACHE/SPIRIT.

Toegang gratis, reserveren en coronatoegangsbewijs vereist.