credits +-

www.thisistomorrow.info

Jay Tan, Jeremy Evans, Koen Taselaar, Remco Torenbosch, Ernst Markus Stein, Huib Haye van der Werf, Catherine van Campen, Marc Schuilenburg, Jonas Lund, Sarah Tripp, Peter Fengler

Symposium – radio als performanceruimte

Op de eerste dag, focuste een symposium zich op radio en internet als onstoffelijke performanceruimte. Wat zijn de consequenties van het medium voor de productie, het werk en de beleving van het kunstwerk?

Curator Huib Haye van der Werf vertelde over het internetradioproject ’De Stem van West’, waarin webradio functioneert als archief voor het in kaart brengen van lokale sociaal-culturele veranderingen.
Kunstenaar Ernst Markus Stein introduceerde DIY Church, een open internetradioproject dat ontworpen is als een online sculptuur.
Filosoof Marc Schuilenburg gaf een lezing over hoe geluid zich materialiseert in de ruimte.
Vanuit Londen presenteerde Jeremy Evans een radio-adaptatie van zijn performance ‘The Hyperlogical Mythology of Things Tells Tales of our Ancestors’, over de invloed van het internet op het voortbestaan van mythes en de manier waarop wij verhalen vertellen.
Moderator was Catherine van Campen, programmamaker voor o.a. VPRO’s De Avonden.

Masterclass radioperformance

Op dag twee gaf Peter Fengler (performer en artistiek directeur van De Player) een masterclass radioperformance maken.

Radioperformances

Op de laatste dag werden in TENT in aanwezigheid van live publiek radioperformances opgenomen van onder meer Jonas Lund, Koen Taselaar en Remco Torenbosch en een selectie voorstellen uit een open call.
Vanuit Londen was doorlopend Sarah Tripp’s radiowerk ’24 Stops’ te beluisteren, dat zij maakte voor City Beats Hospital Radio.
Jay Tan sloot met een radioperformance vanuit Camden Arts Centre het programma af.

Radio Residencies

Radio Calling lanceerde tevens Radio Residencies, een samenwerking tussen TENT en Camden Arts Centre in Londen voor kunstenaars die een nieuw performancewerk wilden produceren om de mogelijkheden van live performance en radio-uitzending te onderzoeken. De Londense kunstenaar Jeremy Evans en de Rotterdamse kunstenaar Jay Tan waren de eerste residents.

kunstenaars

Jay Tan, Jeremy Evans, Koen Taselaar, Remco Torenbosch, Ernst Markus Stein, Huib Haye van der Werf, Catherine van Campen, Marc Schuilenburg, Jonas Lund, Sarah Tripp, Peter Fengler