Carla Åhlander, Iddo Drevijn, Antje Peters, Bettina Pousttchi, Elian Somers

Bettina Pousttchi presenteerde een videoregistratie van een protestdemonstratie en Blackout, een sculptuur van dranghekken. De verwrongen stalen staanders zouden het gevolg van een gewelddadige demonstratie kunnen zijn, maar hebben ook een elegantie die hun regulerende functie relativeert.

Carla Ahlander toonde een fotoserie van wachtkamers in de stadskantoren van Berlijn. In eerste instantie presenteren de ruimtes zich neutraal, en lijkt de macht discreet. In de wachtkamers zien we geen mensen, alleen de mogelijkheid van hun aanwezigheid.

De wandtekst Your Mind is My Revolution van Iddo Drevijn is in essentie een optimistisch werk. We kennen het subject niet, maar het stelt zich op als de protagonist van een verandering, en claimt het imaginair publiek om een revolutie te ontketenen.

De fotoseries van Elian Somers hebben stedelijke utopieën als Brasilia en de Cité Modelé in Brussel tot onderwerp. Ze is geïnteresseerd in de wijze waarop de vooruitgangsgedachte die achter de opzet van deze woongebieden schuilt zichtbaar wordt in fotografie. In haar project over de stad Kaliningrad onderzoekt ze de sporen van de diverse ideologieën die de geschiedenis van de stad hebben bepaald.

Antje Peters fotografeerde de serie Collection in opdracht van een publicatie over de huisstijl van Nederlandse ministeries door Studio Dumbar. De foto’s tonen kantoormateriaal en relatiegeschenken met het logo van de diverse ministeries. In 2008 besloot het Rijk één logo te gaan hanteren en werden deze identiteitsdragers overbodig.

lees meer

Het TENT Young Curator programma bood jonge tentoonstellingsmakers de gelegenheid om kennis te maken met de Rotterdamse kunstwereld.

kunstenaars

Carla Åhlander, Iddo Drevijn, Antje Peters, Bettina Pousttchi, Elian Somers