THUIS bij TENT

Van 14.12.2018 t/m 16.3.2019

Tien makers nemen ons mee in hun eigen identiteitsverkenning middels een monoloog. De taal, vorm en toon die zij daarbij kiezen is net zo specifiek en eigen als het verhaal dat ze ons willen meegeven. De vorm van de monoloog geeft hen de ruimte om nieuwe perspectieven te scheppen of in het publieke domein nog niet gehoorde verhalen te delen. Het is ook een manier om plek te claimen, in de stad, in de hedendaagse cultuur en maatschappij, en in TENT als platform in de stad. Aan het publiek wordt een luisterend oor gevraagd, om zo ruimte te maken voor deze perspectieven, zonder er direct met een eigen verhaal of perspectief op in te breken. Aandachtig luisteren niet als passieve, maar als constructieve activiteit, een manier om ruimte te scheppen voor elkaar.

 

lees meer

TENT op bezoek

THUIS bij TENT is verbonden met de daaropvolgende programmareeks TENT op BEZOEK, waarbij dezelfde tien makers het publiek meenemen in hun wereld, met de stad als verlengstuk van zichzelf. Meer informatie volgt binnenkort. Data worden nader bekend gemaakt.

 

Mama’s Couch

Parallel aan dit publieksprogramma host Gyonne Goedhoop Mama’s Couch, een doorlopende reeks intieme en informele ontmoetingen, losjes geïnspireerd op de Europese salontraditie. Salons waren besloten ontmoetingsplekken, die intellectuele vrouwen in het 18e en 19e eeuwse Europa organiseerden voor burgers die lak hadden aan de status quo. Ze konden er op nieuwe manieren kennis en ideeën uitwisselen die uiteindelijk een grote impact hadden op de wereld buiten de gesloten deuren. Maar waar de salons bedoeld waren voor de elite en mensen van kleur er al helemaal van waren uitgesloten, geeft Mama’s Couch aan de kracht van informele kennisuitwisseling een eigentijdse twist. Welke ruimte kan er ontstaan als we de salontraditie laten samensmelten met het Caribische thuisgevoel van moeders bank, als de plek waar in alle veiligheid lief en leed met elkaar kan worden gedeeld? Mama’s Couch draait om het delen en (h)erkennen van persoonlijke verhalen, als bron van kennis en reflectie over het leven in de samenleving van vandaag.

THUIS bij TENT wordt mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij Fonds & Stichting DOEN.