TENT Welcomes de Kunstenbond op dinsdag 28 november. De Kunstenbond organiseert eenmalig in TENT een  State of the Art – Geld telt themabijeenkomst en speeddates met specialisten in de Willem de Kooning Academie, om creatives alles te leren over creatief ondernemerschap. 

Heb je een brandende vraag over een geschil of een overeenkomst? Met je handen in je haar over je auteursrecht? Is het toch niet zo makkelijk met de belastingdienst? Vragen over verzekeringen, broodfonds of anders? De Kunstenbond regelt voor jouw specifieke vraag een afspraakje met hun jurist, belangenbehartiger, marketeer of belastingconsulent.

State of the art – Geld telt
State of the Art is een anderhalf uur durende sessie over creatief ondernemerschap. Is je passie je beroep? In deze workshop leer je hoe je ervoor zorgt dat je voldoende werk of opdrachten hebt om jezelf te ondersteunen en te groeien. Je luistert tijdens deze sessie naar ‘best practice verhalen’ van Alex Jacobs, beeldend kunstenaar en initiator van Bcademie en Kevin de Randami initiator van de Creatieve Revolutie en Braenworks; twee Rotterdamse initiatieven op het gebied van creatief ondernemerschap. Ook gaan jullie actief aan de slag met een workshop uurtarief berekenen. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

lees meer

Aanmelden
Aanmelden doe je ook via de Kunstenbond website, hier is ook het volledige programma te vinden.

De Kunstenbond is in Nederland de enige vakbond voor alle creatieve zzp’ers en werknemers en is er voor iedereen die zichzelf creatief óf kunstenaar noemt of een creatieve beroepsopleiding volgt. Een divers pallet aan mensen met een gezamenlijke drijfveer: passie voor het maken.
Al die makers verdienen ook een eerlijk inkomen. De Kunstenbond maakt zich hard voor een sterke positie voor alle creatieven, door zich o.a. vast te bijten in het thema Weet wat je waard bent, met lobby’s voor betere tarieven voor zelfstandigen en aandacht voor onderwerpen zoals collectief onderhandelen voor zzp’ers en bescherming auteursrechten.