Architectencollectief Cookies vertellen over hun voorstel om Rotterdam tot vrije haven te maken voor surveillance. Zij gaan vervolgens in gesprek met Ania Molenda redacteur van het platform Amateur Cities over de toekomstbeelden van Rotterdam en hoe we die visueel moeten vormgeven. Elfie Tromp presenteert de uitkomsten van haar schrijfperiode in de tentoonstelling Utopian Dreams in TENT en geeft een performance in samenwerking met theatercollectief Urland.

Over de sprekers:
Elfie Tromp is schrijver en columnist. Underdog, haar tweede roman, is genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en Diorapthe. Voor VPRO interviewt zij rennend in het programma JOGGINGMAN. Elfies debuutroman Goeroe verscheen ook in 2013 bij uitgeverij Lebowski/Top Notch en werd genomineerd voor Beste Rotterdamse Boek. In datzelfde jaar won Elfie de VPRO Bagagedrager, een prijs voor jonge reisjournalisten.

Ania Molenda is architect, onderzoeker en curator. Sinds haar afstuderen aan de TU Delft en de Wroclaw University of Technology  beweegt ze zich in de academische wereld en werkt ze in de archituur. Ze heeft gewerkt als onderzoeker en docent aan de The Why Factory (TU Delft, Faculteit Architectuur), als freelance designer voor MVRDV, Powerhouse Company en SVESMI.

Het performancecollectief Urland werd in 2010 opgericht op de Toneelacademie Maastricht. Deze groep twintigers laat zich zowel inspireren door techno en deathmetal als door de grote, epische verhalen uit de wereldliteratuur. Ze introduceren lasers, schuimmachines en gabbers in het theater en samplen hun eigen canon met de beat als motor. De codes en tradities van het theater, de muren, het licht, het repertoire: dat zijn de obstructies waarbinnen Urland de grenzen van het bekende en het denkbare probeert op te rekken.

Cookies is een initiatief van Antonio Barone, Alice Grégoire, Federico Martelli en Clément Périssé, opgericht in 2015. De vier ontwerpers zijn in Rotterdam komen wonen door hun werkzaamheden
voor OMA en zijn met name geïnteresseerd in de raakvlakken tussen architectuur, technologie en kunst.

lees meer

Voertaal: Engels

De avond worden georganiseerd in samenwerking met AIR (Architectuur Instituut Rotterdam) en Rotterdam Viert de Stad!

Dit programma is onderdeel van Rotterdam viert de stad!. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamviertdestad.nl.