Op 11 december wordt de documentaire ‘Boerenzij’ vertoond op een bijzondere filmlocatie, namelijk kinderboerderij De Kooi van Natuurstad. Stad en platteland zijn meer met elkaar verweven dan we in eerste instantie denken. Kunstenaar Wapke Feenstra daagt ons uit om de veronderstelde tegenstelling tussen stad en platteland los te laten en werkte samen met meer dan honderd participanten aan de beeldvorming van de Boerenzij, de bijnaam van Rotterdam Zuid. In de documentaire is een belangrijke rol weggelegd voor twee bekende gezichten van kinderboerderij De Kooi: klompenmaker Kees Biesbroek en yoghurtmaker Kerem Macit. Onder voorbehoud zijn zij ook aanwezig bij de filmvertoning.
Vanaf 12 uur is er doorlopend een demonstratie van de klompenmakerij en uitleg van de yoghurtmaker.

Over De Kooi/Natuurstad Rotterdam
Kinderboerij De Kooi is één van de acht kinderboerderijen van Stichting Natuurstad Rotterdam. De Kooi viert komend jaar haar vijftigste verjaardag. Op De Kooi, de zeven andere kinderboerderijen en veertien (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid.

Programma: 
15.00 Welkomstwoord door Natuurstad Rotterdam
15.05 Introductie door Wapke Feenstra, beeldend kunstenaar, boerendochter en mede-oprichter van Myvillages
15.10 Vertoning documentaire Boerenzij
15.45 Vraaggesprek met Wapke Feenstra, klompenmaker Kees Biesbroek (onder voorbehoud) en yoghurtmaker Kerem Macit (onder voorbehoud).

Toegang vrij, aanmelden kan via: info@natuurstad.nl
Locatie: Maeterlinckweg 85, 3076 GA in Rotterdam