17.02.2019 - 14:30-17:30U

Performance & Workshop | Last Bling

In deze meer dan 3,5 meter hoge arena van pallets vindt tijdens de laatste dag van de Dolf Henkes Prijs 2019 tentoonstelling ook de laatste performance en workshop van Roxette Capriles plaats. Wat voor vorm dit eigen geregisseerde stuk krijgt blijft een verassing. Capriles transformeert op deze laatste dag de pit in een social space.

Het decor van het stuk is de ‘pit’ die Capriles bouwde voor de Dolf Henkes Prijs 2019 tentoonstelling. Deze theatrale arena is een symbool voor ‘in de put zitten’ en je gevangen voelen, maar ook een plek waar iets kan worden uitgevochten.

Gedurende de tentoonstelling werkt Capriles met participanten in een open atelier aan vier performances, waar dit er een van is. Vanuit hun eigen ervaringen zullen ze uiting geven aan de manieren waarop mensen in de put raken en vastlopen, door sociale of economische omstandigheden, maar ook door aannames en verwachtingspatronen. ‘Bling’ wordt daarbij op verschillende manieren ingezet als tegenhanger van de realiteit. Je hullen in ‘bling’ kan een manier zijn om je af te zetten tegen ongelijke kansen en je plek op te eisen in een kapitalistische en materialistische wereld. Spullen ‘blingen’ is ook een manier om iets dat weinig waarde heeft om te vormen. In ‘Bling vs Reality’ gaat Capriles op zoek naar schijn en werkelijkheid, en naar schoonheid in de lelijke kanten van onze samenleving.

Let op: Wees op tijd, er zijn maar max 30 zitplaatsen. De toegang tot deze performance is gratis.

Meet the artist
Heb je als journalist een interviewverzoek? Als grootste fan brandende vragen? O ben je gewoon benieuwd naar Roxette Capriles als persoon? Op deze allerlaatste dag van de tentoonstelling is haar open atelier bij TENT volledig openbaar en staat ze je heel graag te woord.

Deze performance is vanwege de vorm van de installatie niet toegankelijk met een rolstoel.
TENT is op de laatste dag van de tentoonstelling gratis te bezoeken.