Met een publieksprogramma in TENT nodigt programmamaker Gyonne Goedhoop tien Rotterdamse makers en publiek uit tot een verkenning van wat identiteit vandaag betekent. Multiperspectiviteit staat daarbij centraal. Met geluiden van verschillende ervaringen, belevingen en gedachten, die niet hetzelfde klinken maar even waardevol zijn en samen ruimte scheppen voor gemarginaliseerde perspectieven, in al hun kracht en kwetsbaarheid. Op vrijdag 25 januari is Kelin Mesa Tabares te gast.

De taal, vorm en toon die zij daarbij kiezen is net zo specifiek en eigen als het verhaal dat ze ons willen meegeven. De vorm van de monoloog geeft hen de ruimte om nieuwe perspectieven te scheppen of in het publieke domein nog niet gehoorde verhalen te delen. Het is ook een manier om plek te claimen, in de stad, in de hedendaagse cultuur en maatschappij, en in TENT als platform in de stad. Aan het publiek wordt een luisterend oor gevraagd, om zo ruimte te maken voor deze perspectieven, zonder er direct met een eigen verhaal of perspectief op in te breken. Aandachtig luisteren niet als passieve, maar als constructieve activiteit, een manier om ruimte te scheppen voor elkaar.

Over Kelina
Kelin Mesa Tabares, ook wel bekend als Kelinda, werd geboren in Colombia en groeide op in de straten van de toen meest gevaarlijke stad ter wereld: Medellin. Het was voor haar overleven in een onveilige wereld vol chaos en onzekerheid. Genoodzaakt eten stelen en ontvoeringen waren onderdeel van haar realiteit. Allemaal ervaringen die haar eerste levensjaren hebben gevormd.Geïnspireerd op haar ervaringen in Colombia en Nederland zet ze haar creativiteit in om mensen die bang zijn om iets te verliezen of hebben verloren te helpen hun verlies te overstijgen. Ze leert ze omgaan met grote veranderingen. Als echte levenskunstenaar, leert ze je hoe van ‘niets’, ‘iets’ kunt maken.

lees meer

Programma:
18.30-19.00 Inloop
19.00-20.00 Performance
20.00-20.30 Informal Talks

Meer info over THUIS bij TENT vind je hier.

Gratis toegang
Voertaal Nederlands