Kunstenaar en onderzoeker Joke Robaard gaat in haar lezing in op de artistieke praktijk van Janneke van der Putten en de werken in de tentoonstelling. De lezing Threads of A – Conversation is een verhaal over de relaties tussen stemmen en gedachten, in directe samenhang met de werking van draden en netwerken. In ons taalgebruik verbinden we continue de meest uiteenlopende letterlijke en figuurlijke betekenissen. We creëren en informeren een voortdurend en veranderlijk web van gedachten en ideeën. Hoe kunnen we Janneke van der Putten’s stem en geluidsproducties zien in het licht van actuele discussies en huidige ‘spreekgemeenschappen’?
Joke Robaard is een kunstenaar/onderzoeker en docent theorie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In haar kunstpraktijk werkt Joke Robaard op het grensvlak van sociaal-geografisch onderzoek, cartografie en fotografie, en verbindt deze met filosofie- en textieltheorie. Haar werk is een doorlopend onderzoek naar deze gebieden en domeinen.

De lezing is in het Engels gesproken.

fotocredit: Christian Galerreta & Janneke van der Putten, Invisible Architecture, Becoming-Siren 2014 (foto Janssen/Adriaans)