TENT Rotterdam is een platform voor hedendaagse kunst in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld eromheen gebeurt, en richt zich via een uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst. TENT is een van de vier programma’s van CBK Rotterdam, het centrale adres in Rotterdam dat beeldende kunst, de stad, kunstenaars en publiek met elkaar in contact brengt.

Ove Lucas, directeur CBK Rotterdam: “Met Anke Bangma heeft CBK Rotterdam de juiste persoon in huis gehaald om met TENT nieuwe stappen te zetten. Ik verwacht veel van haar prikkelende visie op de rol van hedendaagse kunstenaars in Rotterdam.”

Anke Bangma over haar aanstelling bij TENT: “Ik ben heel gelukkig met deze kans om opnieuw een actieve rol te spelen in de Rotterdamse kunstwereld. De grensverleggende benaderingen en sociale betrokkenheid onder Rotterdamse kunstenaars zijn altijd een bron van inspiratie voor mij geweest. TENT kan artistiek experiment stimuleren en actuele ontwikkelingen laten zien tegen de achtergrond van een stad die in veel opzichten een spiegel is van onze tijd. Daarbij heeft TENT een positie verworven als levendige ontmoetingsplek voor een breed en jong publiek. Ik kijk ernaar uit om op die dynamische plek met een breed scala aan makers te gaan werken, waaronder de generatie voor wie interculturaliteit een vanzelfsprekend aspect is van de kunst en cultuur van nu.”