Professor Christopher Parker werkt aan de Universiteit van Gent waar hij deel uitmaakt de vakgroep Conflict- en Ontwikkelingsstudies van de faculteit Politicologie en Sociologie. Hij is gespecialiseerd in de situatie in het Midden Oosten en Noord Afrika en schreef tientallen artikelen over globalisering, neoliberalisme en de herschikking van de politiek en democratisering in het globale zuiden. Hij behaalde zijn MA diploma aan The American University in Cairo en zij BA politicologie aan het Birmingham-Southern College, Alabama.

Kunstenaar Melle Smets beschrijft zichzelf als een ’archeoloog van het heden’ en werkt voornamelijk in de openbare ruimte. In het voorjaar van 2013 vertrok hij naar Ghana om samen met onderzoeker Joost van Onna te bekijken wat er gebeurt als je lokaal een auto bouwt van afgedankte auto-onderdelen uit het Westen, en deze vervolgens hiernaartoe terug verscheept. Na een studie Kunst en Publieke ruimte (OK 5) aan de Hoge school voor de Kunsten Arnhem te hebben afgerond in 1999, was hij medeoprichter van het kunstenaarscollectief G.A.N.G. In 2005 is hij verhuisd naar Rotterdam waar hij een zelfstandige praktijk heeft opgezet.

Tuur van Balen vormt sinds 2008 samen met Revital Cohen het kunstenaarsduo Cohen van Balen. Hij studeerde Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Delft, waarna hij nog een MA in Design Interactions afrondde aan het Royal College of Art in Londen. Cohen van Balen is gevestigd in Londen en door middel van video, performance, fotografie en productontwerp onderzoeken zij het spanningsveld tussen biologie en technologie. Hun werk wordt internationaal tentoongesteld en gepresenteerd in onder andere het MoMA, Tate Britain, het Nationaal Museum van China, en Boijmans van Beuningen. Awards kregen zij o.a. van Science Museum’s Emerging Artist Commission, Wellcome Trust Arts Awards, en award of distinction at Prix Ars Electronica.

Tinkebell is het prseudoniem van Katinka Simonse. In 2005 studeerde ze af in de richting Design van het Sandberg Instituut in Amsterdam. Ze werd in 2004 in één klap bekend toen zij een tas maakte van de huid van haar overleden kat. Alle haatmail die ze ontving publiceerde ze in 2009 samen met Coralie Vogelaar in het boek Dearest TINKEBELL. Naast dieren zet zij zich ook in om de rest van de wereld te redden, zo maakte zij dit jaar een naaktkalender om geld in te zamelen voor animeermeisjes uit de Filippijnen. Tinkebell woont en werkt in Rotterdam.

Voertaal Engels
Entree: € 3,-