Benzokarim | Woorden worden zinnen - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst Benzokarim | Woorden worden zinnen - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst

TENT online

Benzokarim | Woorden worden zinnen
Benzokarim | Woorden worden zinnen

Benzokarim | Woorden worden zinnen

Video
Nederlands

Zes Rotterdamse woordkunstenaars tonen de komende weken in een reeks video’s hun perspectief op de taal van de stad. Ze werden speciaal voor de tentoonstelling ‘Wat ik je nog wilde zeggen’ geselecteerd door de Woordalliantie—een samenwerkingsverband tussen Alfabetsoep, Frontaal, Paginagroots, Spraakuhloos, Woorden Worden Zinnen en The Writer’s Guide to the Galaxy. Hun poetry vormt een groeiende dialoog over de talige werkelijkheid van Rotterdam.

“Ik vind ‘Wat ik je nog wilde zeggen’ een belangrijke tentoonstelling, een tentoonstelling die eigenlijk iedereen moet zien. Zo laat de tentoonstelling zien hoe belangrijk taal is en wat je allemaal met taal kan bereiken. Vanaf het moment dat je binnenkomt word je meegenomen in een taalrijke reis. Zo zie je dat taal niet alleen verbindend kan werken maar zeker ook uitsluitend. Ik voelde me in bepaalde onderdelen van deze tentoonstelling heel erg thuis, dit omdat ik weet hoe het voelt om uitgesloten te worden en omdat ik taal juist gebruik om te verbinden.”

Bio

Karim Ellouta is een spoken word artiest en studeert aan de Hogeschool Rotterdam om leraar maatschappijleer te worden. Onder de naam Benzokarim timmert hij aan de weg door maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Hij heeft meegedaan aan Next Generation Speaks en Poetrycircle 010. Ook heeft hij gestaan op podiums zoals Woorden Worden Zinnen, Mensen Zeggen Dingen en weet smakelijk (op djema el Fna festival). Afgelopen september is hij als 3e geëindigd op het Nk poetryslam 2020. Benzokarim wil met zijn spoken word mensen raken en verbinden.

Credits

Gedicht: Benzokarim
Organisatie: Woorden worden zinnen
Beeld: Elyssio Ramos
Muziek: Eetieeetds