Customs and Claims
Muziekfragmenten, toonladders en toonsoorten vormen de basis ingrediënten waarmee Grossmann – opgeleid in zowel muziek als beeldende kunst –  in zijn werk onderwerpen als cultuur en globalisering opvoert. Het aantal toonladders op de wereld is net zo divers als het aantal talen. Grossmann speelt met het vermogen van klanken om, hoe abstract ook, meteen een connotatie met een bepaalde plek en culturele context op te roepen.
Vanuit de gedachte dat geluid een immateriële getuigenis is van culturele en economische dynamiek, gebruikt hij instrumenten die nauw verbonden zijn met geschiedenissen van  empowerment en emancipatie, werkt hij met klanken die een cultureel cliché zijn geworden, en liederen waarin globale spanningen weerklinken.
Maar hij manipuleert en vervormt klanken ook, verandert van een instrument de toonsoort en bouwt zijn eigen muziekspelers en audiobronnen. Zo maakt hij de associaties en sentimenten die aan bepaalde klanken kleven verwonderlijk of ongemakkelijk, en verbindt hij geluid aan materie die grote impact heeft gehad op culturele en economische verhoudingen in de wereld, zoals olie.
Parallel aan zijn geluidssculpturen presenteert Grossmann werken waarin hij de visuele cultuur van de geglobaliseerde economie onder de loep neemt.

Julien Grossmann
Julien Grossmann (Frankrijk, 1983) studeerde muziek aan het Nationale Conservatorium in Metz en beeldende kunst aan de Ecole supérieure d’art de Metz en het Dutch Art Institute in Arnhem. Hij stelde tentoon in onder meer het Künstlerhaus Bethanien, Berlijn (2011), het Centre Faux-Mouvement, Metz (2010) en Stella Art Foundation, Moskou (2010), en nam deel aan groepstentoonstellingen bij onder andere Dordtyart, Dordrecht (2015); ZKM, Karlsruhe (2014); Dak’Art, Dakar Biënnale (2014); Grimmuseum, Berlijn (2011) en Museum Ludwigshafen (2010). Zijn werk bevindt zich in de collecties van het FRAC Lorraine, Metz, en het MUDAM museum in Luxemburg. Julien Grossmann woont en werkt in Rotterdam.