credits +-

Photo 1-3 & 7: Reading with Twelve Eyes installation by Katarina Jazbec at TENT. Courtesy: Aad Hoogendoorn. Photo 4: Katarina Jazbec, filmstill Permeating Hearts. Photo 5: Heidi Vogels, filmstill Things Unseen. Photo 6: Lavinia Xausa, filmstill It's futher than Hip Hop.

Katarina Jazbec, Lavinia Xausa, Heidi Vogels.

Joined Narratives #1, Reading with Twelve Eyes (te zien t/m 06.12.2020)
Deze eerste editie van Joined Narratives toont twee films van Katarina Jazbec (1991). Voor ‘Our Bearings’ (2016) bracht ze de vrouwen uit haar familie samen, om na het verlies van beide grootmoeders het verhaal ‘The Woman with the Wolf’ te lezen. In ‘Permeating Hearts’ (2018) komen jonge gedetineerden in een Belgische gevangenis geregeld samen om korte verhalen te bespreken. In dat proces komen ze alles tegen: angst, woede en haat, maar ook hoop, vriendschap en moed.

De films maken deel uit van een serie werken waarin Jazbec het gezamenlijk lezen van literaire verhalen beproeft als een manier om een gesprek in gang te zetten waarin plaats is voor uiteenlopende interpretaties, confrontatie en wederzijds begrip. Literaire fictie biedt de mogelijkheid de wereld vanuit een ander perspectief te ervaren. In de leessessies raken realiteit en fictie verstrengeld, en ontstaat een intieme ruimte waarin de verhalen emoties losmaken en vragen oproepen over wat waarheid is en waar we geloof aan hechten.  

De verhalen uit ‘Permeating Hearts’ zijn in de tentoonstelling beschikbaar, een uitnodiging om mee te lezen en denken.

Over Katarina Jazbec
Jazbec ronde haar Master Fotografie in 2017 af met een eerdere versie van Permeating Hearts. Dit jaar is ze de winnaar van de RTM Pitch van het Internationaal Film Festival Rotterdam; haar nieuwe film gaat in januari 2021 op IFFR in première.


Reserveer een tijdslot

kunstenaars

Katarina Jazbec, Lavinia Xausa, Heidi Vogels.