Edward Clydesdale Thomson, Club Donny, Anne van Eck, Wim van Egmond, Diederik Klomberg, Giuseppe Licari, Maurice Meewisse, Johan Meijerink, Olphaert den Otter, Daniele Pario Perra (i.s.m. Loredana Longo en Leo Micali), Yvette Poorter (i.s.m. Donna Akrey en Annika Grill), Schilte & Portielje, Janine Schrijver, Wouter Venema, Marleen van Wijngaarden

Filmed by Marieke van der Lippe

De kunstenaars in de tentoonstelling kiezen vooral voor de natuur als environment, waar de bezoeker deel van wordt door er doorheen te lopen, zoals in de installaties van Daniele Pario Perra, Yvette Poorter, Edward Clydesdale Thomson en Giuseppe Licari. De centrale ruimte van TENT wordt gedomineerd door een spectaculaire plafondinstallatie van kunstenaar Giuseppe Licari. Boomwortelstelsels steken de ruimte in en transformeren haar tot een dromerige onderwereld. Fotografen Schilte en Portielje en Janine Schrijver voeren ons mee door een tuin der lusten en romantische stadparken. Natuur in de stad staat centraal in het werk van magazinecollectief Club Donny. Maurice Meewisse zoekt de confrontatie tussen ongerepte natuur en bewerkte natuur. De cyclus van bloei en verval – en vooral de visuele poëzie daarvan – is het leitmotiv in de nachtschadeschilderijen van Olphaert den Otter, de werken van Anne van Eck, Wouter Venema, Marleen van Wijngaarden en Wim van Egmond. In zijn installatie formuleert Diederik Klomberg een gelaagd commentaar op de hedendaagse geheime tuin. Meer dan een plaats voor schoonheid is het een plek van illegale activiteit geworden, van burgerlijke ongehoorzaamheid; of misschien toch een plek die plaats biedt aan de verbeelding?

Zaterdag 9 en Zondag 10 juni, 14.00 en 16.00 uur:
Gratis rondleidingen door de tentoonstelling.

Zaterdag 9 en zondag 10 juni zijn 90 tuinen in Rotterdam opengesteld voor het publiek in het evenement Verborgen Tuinen, www.verborgentuinen.nl. Bij vertoning van een Verborgen Tuinen passepartout kunt u gratis TENT bezoeken en deelnemen aan de rondleidingen.

lees meer

Secret Gardens kwam tot stand met dank aan: Mondriaan Fonds, Stichting Stokroos, ’s Zomers
Secert Gardens is samengesteld door: Willie Stehouwer