credits +-

Foto door Honey Jones-Hughes

In Rotterdam vindt een proces van alchemie plaats: afval wordt weer omgezet in grondstoffen, uit de stortplaats gehaald en teruggevoerd naar onze steeds productievere economie. De droom: een perfecte, nooit eindigende, gesloten kringloop. Om dieper te duiken in lokale initiatieven gaan we langs bij waste-to-productbedrijf Renewi. Renewi richt zich op het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het verbranden of storten van afval 

Om je op de been te houden tijdens deze expeditie door de stad, bereiden Honey en Antonio een lunchpakket met ingrediënten van geselecteerde boeren, makers en producenten in de omgeving van Rotterdam. Als deelnemer leer je waar alles vandaan komt, en ontdek je waar alles naartoe gaat. Hoe komen niet-eetbare elementen van een lunchpakket uiteindelijk in nieuwe, rauwe vorm weer in onze samenleving terecht?  

Locatie — Vertrek vanaf TENT om 09:30 uur
Taal — Engels & Nederlands
Ticket — €5,- (incl. lunch)
Selecteer eerst de datum in onze ticketshop, dan het event

We reizen met het openbaar vervoer tussen de verschillende locaties van de tour.

Deze middag maakt deel uit van een reeks evenementen in verband met onze tentoonstelling Sustaining Small Acts. Met deze programma’s verkennen we manieren waarop je meer betrokken kunt raken bij duurzame netwerken in je eigen omgeving. Elk evenement wordt ontwikkeld door een Rotterdamse kunstenaar.