credits +-

1: Preview ROFFE (Willemijn van Loon en David den Ouden) 2: Omslag ROFFE 3: Buttons Graphic Novel Weekend Rotterdam

De groei van Rotterdam valt niet te stoppen. De systeemwereld neemt het gewone leven over en een onstuitbare robotisering maakt dat arbeiders zoals Sjaak tussen de wal en ’t schip raken.
 Maar mensen zijn geen enen of nullen. Dat vinden ook de 7 schrijvers en 17 tekenaars die de gastvrijheid en de menselijkheid in Roffa hoog in het vaandel hebben. Samen stropen zij hun mouwen op en schieten ze Sjaak te hulp… Een verhaal over Rotterdamse menselijkheid.

Over Graphic Novel Weekend
Het idee is verwant aan 24 hour comic day, waarin kunstenaars wereldwijd zichzelf uitdagen om in 24 uur een stripboek van 24 pagina’s te maken. Graphic Novel Weekend daagt deelnemers uit om in co-creatie in 48 uur een stripboek te produceren. Samenwerken aan één verhaal terwijl de klok tikt, dat is even wennen, maar onder druk wordt alles vloeibaar en prettig surrealistisch!

Deelnemers
Schrijvers: David den Ouden, David Schieber, Eric Tulling, Feroz Nazir, Rutger de Jong, Sterric, Tommy Ventevogel.
Tekenaars: Arnoud van den Heuvel, David den Ouden, David Schieber, Dianne Lafargue, Erica Austmann, Feroz Nazir, Hans la Hey, Jan Raes, Laila Veerman, Leander de Goede, Nienke de Ruiter, Pieter van Rij, Rutger de Jong, Sterric, Valentijn Hamel, Willemijn van Loon, Ymke Wieringa

Dit evenement is gratis bij te wonen. Aanmelden kan via deze link of per e-mail aan info@graphicnovelweekend.nl. Vermeld met hoeveel personen je komt. Voor meer informatie, klik hier.

Klik op ‘lees meer’ voor het programma.

lees meer

Programma
14:45 uur – inloop
15:00 uur – welkom
15:15 uur – lancering GNWR2022
 + proost en borrel
15:30 uur – boekverkoop
17:00 uur – einde