Cartografie is allereerst bedoeld om een bepaalde locatie in kaart te brengen, zodat we een beter beeld krijgen van waar we zijn – en hoe we er kunnen komen. Uiteraard zijn er anderen geweest die cartografie hebben gebruikt om een om­geving vorm te geven, die vervolgens de werkelijke ruimte herdefinieerde, waardoor we die nu ook op de kaart moeten zetten bij het volgen van zaken die door anderen zijn gefabriceerd.

Ane Hjort Guttu  (1971) is kunstenaar, schrijver en curator uit Oslo. Aan de hand van video, fotocollecties, sculpturen en fotografie heeft ze zich de afgelopen jaren ge­richt op macht, empowerment en vrijheid in de Scandinavische post-verzorgingsstaat. Guttu schrijft zowel analytische teksten als poëzie, en veel van haar projecten richten zich op kunst en architectuur, niet alleen op haar geschiedenis, maar ook op haar mogelijkheid om mensen hun autonomie te geven, of dit potentieel juist te blokkeren. Haar recente projecten en tentoonstellingen zijn Where Angels Fear To Thread, Biennale van Sydney, 2014, Urbanisme Unitaire, Le Quartier, Centre d´Art Contemporain de Quimper, 2014 en This Place is Every Place, Tensta konsthall, 2014. Toekomstige projecten zijn Future Light, Vienna Biennale, 2015, Europe – The Future of History, Kunsthaus Zürich en twee solotentoonstellingen in Bergen Kunsthall en South London Gallery. Dit jaar publiceren Bergen Kunsthall en Sternberg Press een uitgebreide publicatie over Guttu’s werk.

Het programma Cartographies of Acting Pedagogically: Working with Liquid Logic in TENT bestaat uit drie lezingen en vier seminars en is samengesteld door Prof. Dr. Frans-Willem Korsten (hoofddocent Master Education in Arts), in samenwerking met Priscila Fernandes.

Locatie: TENT, Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Entree: gratis
Voertaal: Engels
Reserveren via: office@tentrotterdam.nl