Dit samenwerkingsproject biedt een verzameling reflecties op het creatieve potentieel van hedendaags fandom en de subculturen die door communities van fans worden gevormd.

Het boek is geschreven door jonge leden van de Braziliaanse K-pop community. Zij vertellen hoe ze de publieke ruimte door middel van collectieve danspraktijken bezetten en over de ruimte die zij in popcultuur-fandom vinden voor identiteitsvorming en onderlinge steun. Ook schrijven ze over culturele toe-eigening en K-pop als een vorm van soft power, en schetsen ze een theoretisch kader rondom fandom.

Voertaal: Eng
Reserveren niet verplicht
Toegang vrij

Film screening ‘Worlds in Formation’ 2021
Naast de boekpresentatie is er op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei een film screening genaamd ‘Worlds in Formation’ 2021.
Deze documentatie is gemaakt tijdens het doorbrengen van een weekend met een community van jonge amateur KPOP (Korean Pop Music) dansers in Brazilië. In een tijd waarin het door de politiek in Brazilië zeer gevaarlijk is om queer, vrouw, zwart, arm of trans te zijn, werkt deze gemeenschap bewust aan het opbouwen van een ruimte om in het openbaar te kunnen bestaan, waarbij ze onderdrukte minderheden een grote zichtbaarheid geeft.

De Kunstavond XL is een gratis openstelling tussen 18.00 – 23.00 uur van alle culturele instellingen gevestigd op en nabij de Witte de Withstraat.

lees meer