credits +-

2 & 3: Fotografie door Aad Hoogendoorn

De taal die je spreekt, maar ook de manier waarop je bepaalde klanken uitspreekt, kan vertellen waar je vandaan komt. By The Throat laat zien hoe taal en uitspraak wereldwijd gebruikt worden om grenzen te markeren. In hun film introduceert kunstenaarsduo Effi & Amir uiteenlopende personen die daar tegenaan lopen, waaronder een jonge Irakees die ten tijde van de burgeroorlog leert hoe hij de checkpoints in de straten van Bagdad kan passeren. Een Albanese callcentermedewerker die getraind wordt om zich voor te doen als Duits-Italiaans, om zo geloofwaardiger over te komen wanneer zij twijfelachtige financiele diensten aan Duitse klanten verkoopt. Een vluchteling uit Tibet die wordt onderworpen aan software die accenten herkent om te bepalen of hij rechtmatig asiel aanvraagt in Zwitserland.

Met een mix van gefilmde gebeurtenissen, found footage, YouTube-clips en medisch beeldmateriaal maken de kunstenaars zichtbaar welke onzichtbare grenzen we in onze eigen mondholte met ons meedragen.

Praktische informatie
Toegang vrij
Duur film: 78 min
Starttijd screening: 19.00 uur

 

Credits
Courtesy de kunstenaars en Centre de l’Audiovisuel a Bruxelles. Geproduceerd door La Chose a Trois Jambes, in co-productie met Centre de l’Audiovisuel a Bruxelles.