27.01.2019 - 14:30-16:30uU

Make your own Bling

Zondag 27 januari nodigt kunstenaar Roxette Capriles, genomineerde voor de Dolf Henkes Prijs 2019, je uit om langs te komen bij haar open atelier in TENT voor een speciale ‘Bling’-workshop. Poppen, autobanden en stoelen, je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in het atelier. Voorwerpen met een geschiedenis krijgen door de versiersels een nieuwe en dubbele lading. Wat kun jij kwijt over jezelf? En wat hou je liever verborgen en verpak je in je zelfgemaakte amulet?

Gedurende de tentoonstelling werkt Capriles met participanten in een open atelier aan vier performances. Vanuit hun eigen ervaringen zullen ze uiting geven aan de manieren waarop mensen in de put raken en vastlopen, door sociale of economische omstandigheden, maar ook door aannames en verwachtingspatronen. ‘Bling’ wordt daarbij op verschillende manieren ingezet als tegenhanger van de realiteit. Je hullen in ‘bling’ kan een manier zijn om je af te zetten tegen ongelijke kansen en je plek op te eisen in een kapitalistische en materialistische wereld. Spullen ‘blingen’ is ook een manier om iets dat weinig waarde heeft om te vormen. In ‘Bling vs Reality’ gaat Capriles op zoek naar schijn en werkelijkheid, en naar schoonheid in de lelijke kanten van onze samenleving.

Meer over Roxette
Roxette Capriles (Curaçao, 1993) studeerde aan het Instituto Buena Bista (IBB) op Curaçao en de Willem de Kooning Academie, waar ze in 2016 de drempelprijs won. Ze bleef aan IBB verbonden, en hield met IBB in 2016 atelier in de Rotterdamse Kunsthal, om werk te maken samen met publiek en maatschappelijke partners. Ze werkt nog steeds met een daarvan, woonzorgcentrum Stichting Laurens. In 2017 realiseerde Capriles haar eerste solotentoonstelling, ‘Pity Paradise’, bij Roodkapje, Rotterdam.

Deze workshop is geschikt voor jong & oud. Dus kom alleen of met vrienden, neefjes en je buurmeisje.