credits +-

Foto's door Aad Hoogendoorn

Gratis tour in tentoonstelling Pris Roos:
Vrijdag 22 maart | 19.30 uur
Vrijdag 29 maart | 16.00 uur | door Honey Kraiwee (curator)
Vrijdag 5 april | 19.30 uur | door Pris Roos

Een persoonlijke uitnodiging van Pris Roos en curator Honey Kraiwee:
“Hallo daar! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar kunst, maar weet je niet zeker of het je ding is? Dat snappen we! Daarom nodigen we je uit voor onze Vrijdag Gratis Toegang bij TENT op de laatste zes vrijdagen van onze tentoonstelling, zodat je gewoon eens kan proeven aan een kunstruimte. Neem gerust je (gekozen) familie mee, zodat je de tentoonstelling samen met dierbaren kan ervaren.

We nodigen je uit om de complexiteit van het mens-zijn te verkennen door middel van een mixed-media installatie. De tentoonstelling toont de genuanceerde impact van migratie, kolonialisme, identiteit en familie op een persoon door middel van levensgrote portretten en verhalen van negen individuen.”

Over de tentoonstellingen
Met de solotentoonstelling ‘what it is, what it means and what i would like it to be’ creëert Roos een ruimte waarin je je eigen familiegevoel kunt onderzoeken en je thuis kunt voelen. De geportretteerde vrouwen en non-binaire personen, allen vertrouwde gezichten uit Roos’ eigen kring, dienen als muzes voor deze bijzondere collectie. Bezoekers maken kennis met de personen door middel van korte audiofragmenten, waarin Roos kwetsbare gesprekken met hen voert. Familie, opgroeien, immigratie, queerness, gender en gendertransitie zijn intieme thema’s die worden verkend in deze gesprekken.

In ‘Justice Beyond Revenge’ nodigt kunstenaar Robert Glas je uit om opvattingen over gerechtigheid te bevragen. De heersende focus op streng straffen lijkt bijna onbetwist maar was niet altijd zo vanzelfsprekend. Tot midden jaren ’80 was er in Nederland een levendig publiek en politiek debat over welke reactie op crimineel gedrag de samenleving op de langere termijn het meest dient.