In de Volkskantine, het pas geopende eethuis annex kenniscentrum in De Hillevliet, komen we samen voor talks en een kookworkshop. 

Tijdens deze avond verkennen we de relatie tussen “food as public food” en “food as medicine”: twee perspectieven op voedsel die als basis kunnen dienen voor een nieuw voedselsysteem, waarin het algemeen belang en de gezondheid van mens en aarde voorop staan. Tijdens de workshops vertalen we dat pleidooi naar culinaire kennis en koken deelnemers samen een aantal gerechten om mee naar huis te nemen. 

Deelnemers koken in drie uur tijd drie thuismaaltijden in een professionele keuken met een chef-kok. In deze maaltijden spelen groenten de hoofdrol. De avond draait om de uitwisseling van culinaire kennis en praktische foodskills. Ondertussen geeft Zuzanne Zielińska (HarvestCare) een verdiepende lezing over de bovenstaande thema’s. Floris Visser (oprichter van Public Food en initiatiefnemer Volkskantine) spreekt over de relatie tussen voedselrechtvaardigheid, gezondheid, duurzaamheid en klassenstrijd.  

De avond op 24 augustus gaat over voeding en vrouwelijke hormoonbalans. Wil je op de reservelijst? Stuur een mailtje naar Esther. Een andere (aparte) avond vond plaats op 22 juni en gaat over voeding en geestelijke gezondheid (klik hier om het evenement te bekijken).  

Locatie — De Hillevliet (Hillevliet 90, 3074 KD Rotterdam)
Taal — Engels
Ticket — €5,-
Selecteer eerst de datum in de ticketshop, dan het event

lees meer

Deze avond maakt deel uit van een reeks evenementen in verband met onze tentoonstelling Sustaining Small Acts. Met deze programma’s verkennen we manieren waarop je meer betrokken kunt raken bij duurzame netwerken in je eigen omgeving. Elk evenement wordt ontwikkeld door een Rotterdamse kunstenaar.  

Over Volkskantine
Volkskantine is een nieuwe basisvoorziening voor betaalbaar goed voedsel. Vergelijkbaar met openbaar vervoer, sociale woningbouw of de bibliotheek, is haar missie om gezond en duurzaam de makkelijkste en meest betaalbare keuze te maken. In mei 2023 opent de Volkskantine haar deuren aan De Hillevliet, gelegen in Rotterdam Zuid.  

 Over HarvestCare
HarvestCare, een Amsterdamse organisatie, streeft naar een wereld waarin voeding en gezondheidszorg onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn; overheden en zorgprofessionals begrijpen dit verband duidelijk en nemen gezonde, nutriëntrijke voeding regelmatig op in gezondheidsstimulansen en gezondheidsinterventies. Harvest Care maakt gebruik van regeneratieve landbouw om voedsel als medicijn te leveren aan de Europese samenleving. Daarbij willen ze een rol spelen in de integratie van de gezondheidszorg en het voedselsysteem.