15.12.2017 - 19.00 - 20.30U

Efrat Zehavi – Anonymous Glossy

Op vrijdagavond 15 december presenteert Efrat Zehavi Anonymous Glossy, een kunstwerk vermomd als luxetijdschrift. Deze beeldrijke glossy staat vol faux-advertenties en portretten van Rotterdammers, die vertellen over hun ervaringen en verlangens. Voor de lancering van dit bijzondere project gaat Özkan Gölpinar, onderzoeker Contemporary Art Beyond Boundaries van Universiteit Leiden met de kunstenaar in gesprek, geeft onafhankelijk curator en criticus Nat Muller een lezing en draagt Landa van Vliet voor uit de verhalen.

Efrat Zehavi (Israël, 1974) is beeldend kunstenaar wonend en werkend in Rotterdam. Ze werkt met theatrale ensceneringen van mensfiguren, in klei gemodelleerd naar bestaande personen, waarmee ze existentiële vragen en maatschappelijke verhalen verbeeldt. In Praag leerde ze van de beste poppen-animatoren het klassieke animatievak.

Deze presentatie is onderdeel van het levendige publieksprogramma dat parallel aan de groepstentoonstelling Going Back to Forget plaats vindt. Gedurende de tentoonstellingsperiode vindt er, naast Efrat’s boekpresentaite en discussie, een ontroerende solovoorstelling door theatermaker Abhishek Thapar, en een video-experiment door performancekunstenaar Nicola Unger en een lecture-performance door kunstenaar Sara Hamadeh plaats.

Nederlands gesproken, gratis