Fysieke arbeid vormt de inspiratiebron voor Meewisses projecten. Met performances en acties zoals het vellen van een boom of smelten van metaal brengt hij een ode aan lichamelijk werk, waarvan de waarde in onze steeds meer geautomatiseerde en gedigitaliseerde samenleving soms uit het zicht lijkt te verdwijnen. Meer dan om het resultaat, gaat het om de actie van het werken zelf, dat een sociale en symbolische gebeurtenis wordt.

Blok Beton haakt in op de behoefte van mensen om met hun arbeid te investeren in iets dat nut of betekenis heeft. Fysieke arbeid vormt de inspiratiebron voor Meewisses projecten. In de performance mixt en stort Meewisse beton in een mal. De geluiden die hierbij worden geproduceerd zoals van de betonmachine, de kruiwagen en het storten, worden ter plekke door geluidskunstenaar Jordy Walker gesampled. Het zware werk wordt tegelijkertijd gevierd met een winterfeest met koek-en-zopie.

Op 11 februari om 14:00 uur breekt de kunstenaar het object uit de mal. De buurt krijgt bij monde van een afgezant zeggenschap over het object.

Performance- en installatiekunstenaar Maurice Meewisse woont in Rotterdam. Hij werkt meestal in de buitenruimte, en realiseerde eerder werk bij onder meer het Oerolfestival, Terschelling (2013); Fest i Nova festival, Georgiƫ (2015); Lucy / Galerie Sanaa, Utrecht (2015); Sculpture by the Sea, Aarhus (2015); Zandmotor, Den Haag (2017) en Arte Concordia, Rotterdam (2017).

Over Coolstof

lees meer

De Kunstblockinstellingen MAMA, WORM, V2_, TENT Rotterdam en Witte de With Center for Contemporary Art hebben verschillende kunstenaars en collectieven uitgenodigd om bijzondere projecten te realiseren. Van september 2017 t/m mei 2018 is er elke maand een verrassende performance, optreden, interventie of installatie in de wijk Cool. De COOLSTOF-projecten vinden (ook) plaats op vrijdagavond, tijdens De Kunstavond. De eerste editie van COOLSTOF was een performance van Geo Wyeth voor Showroom MAMA in september 2017. COOLSTOF wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.