Performances, muziek, taart, cocktails
Op donderdagavond 10 februari zullen in de tentoonstellingszalen performances uitgevoerd worden die reageren op de werken van de genomineerde kunstenaars. De Iraanse kunstenaar Shahrokh Zia Ardalan ontwikkelde een performance naar aanleiding van het werk van Otto Egberts. Mette Sterre presenteert een nieuwe performance en muzikant/kunstenaar Goslink speelt muziek. Club Attent maakt een cocktailbar geïnspireerd op het werk van Jasper Niens. Het performancecollectief BLISS kondigt de prijsuitreiking aan.

Over de Prijs
De Dolf Henkes Prijs is één van de grotere Nederlandse prijzen op het gebied van de beeldende kunst en wordt sinds 2004 tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. Een deskundige jury onder leiding van Wim van Krimpen, oud-directeur Gemeentemuseum Den Haag, selecteerde de vier genomineerden. Dit jaar is de prijsuitreiking voor het eerst gekoppeld aan een tentoonstelling; tot en met 13 februari is het werk van Otto Egberts, Lara Almarcegui, Jasper Niens en Aji V.N. te zien in TENT.

Programma 10 februari 2011
Vanaf 20.00u Doorlopend Tribute Performances van Mette Sterre, Shahrokh Zia Ardalan, Goslink, BLISS, Club Attent, Janneke van der Putten, J.C. Thomaz & The Missing Slippers en DJ Nafer Flavor
Om 22.00u Juryrapport en uitreiking door Wim van Krimpen