credits +-

Jenny Brady, videostills 'Receiver'.

Brady’s film Receiver, die te zien is in de tentoonstelling To Be Like Water, ontvouwt zich een experimenteel narratief, met beelden van protesten aan een universiteit voor D/dove studenten, een conflict rondom een dubbele verbinding op een telefoonlijn, een kruisverhoor, scènes uit een echovrije ruimte en oefeningen in liplezen.

Elk volgend hoofdstuk van de film ondergraaft onze verwachting van een logisch lineair verhaal. In plaats daarvan zien we uiteenlopende emoties hoog oplopen en stemmingen veranderen, en worden we geconfronteerd met een complexe geschiedenis van communicatie en taal als sociaal instituut.

Over de maker
Jenny Brady is een filmmaker gevestigd in Dublin, die ideeën onderzoekt over spraak, vertaling en communicatie. Haar films zijn vertoond op LUX, het New York Film Festival, Berwick Film & Media Arts Festival, MUBI, International Kurzfilmtage Oberhausen, EMAF, Videonale, BFI London Film Festival, Images Festival, het Irish Film Institute, McEvoy Foundation for the Arts, EVA International, The Irish Museum of Modern Art, Project Arts Centre, The Whitechapel gallery, en Tate Liverpool. Haar werk wordt gedistribueerd door LUX, en ze is een studio kunstenaar bij Temple Bar Gallery + Studios, Dublin.

Reserveren is niet nodig, wees welkom!
Voertaal: Engels

 

lees meer

Met dank aan Culture Ireland