07.12.2014 - 15:00U

Book Launch Esther Kokmeijer & Première Charlois Wine 2013

15.00 u: Book Launch Esther Kokmeijer – Sheep
In de zomer van reisde Esther Kokmeijer van Beijing – waar ze op dat moment deelnam aan een resicence-project – over de grens naar Mongolië om deel te nemen aan de Land Art Biënnale. Ze nam een bijzondere metgezel mee: een schaap, als symbolisch geschenk voor een bevriende kunstenaar. Ze documenteerde haar lotgevallen in woord en beeld in het boek Sheep en bracht het boek in eigen beheer uit. De foto’s en teksten vertellen een persoonlijk reisverhaal met universele consequenties. De tekst is geschreven aan een dochter van een vriend in de vorm van een kinderboek, waarin politieke en sociale boodschappen zitten verborgen. De publicatie is begeleid door een essay van Vera Tollmann, curator van de Land Art Biënnale Mongolië. Kokmeijer is genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs en toont de fotoserie Sheep momenteel in TENT.

Esther Kokmeijer wil graag de organisatie van de Land Art Biënnale Mongolië bedanken, Ganzug Sedbazar voor zijn liefde voor schapen, Vera Tollmann voor haar begeleidende tekst en de familie Tsenge voor het opnemen van Sheep in hun kudde. Daarnaast ook grote dank aan, Yang Longfei, Sid Gulinck, Huwei, Josh Feola, Beke Olyrhook, Kim Timmermans, Azgerel Tsamba and Zhang Cui, voor de totstandkoming van de publicatie. En aan Tessel Verlind voor haar nieuwsgierigheid.

16.30 u: Première Charlois Wine 2013 – Giuseppe Licari
Het is zover! De wijnoogst van de enige Rotterdamse Charlois wijn is op dronk. Althans, dat gaan we op 7 december proeven. Twee gerenommeerde sommeliers, Anne van Velthoven (De Wijnmeisjes) en Annita t’Hoen (Odile Hemmen), proeven de wijnen en geven hun eerste indrukken. Kunstenaar Svetlana Prigoditch ontwierp een artistiek etiket voor een select aantal flessen die door veilingmeester Ruut Ramseijer worden geveild.

Charlois Wine is een project van de Siciliaanse kunstenaar Giuseppe Licari met hulp van zijn vrienden. In 2009 plantte hij wijnstokken in de Kas van Ot-je in Rotterdam Zuid. Charlois Wine MMXIII is de tweede oogst uit de kas. Elk jaar produceert Licari een kleine oogst van bijna 70 unieke flessen: rood, wit en grappa, en verkoopt ze voor 40 euro per fles.

Giuseppe Licari bedankt NAC Foundation, Vestia voor De Kas van Ot-je, Cristina Ampatzidou, Landa van Vliet, Jonathan Den Breejen, Suknovic Mladen, Nienke Terpsma, Polle Van Gijzel and all the people of Ot-je.
Concept: Giuseppe Licari; Graphic Design: Content Context – Michael Brenner
MMXIII Charlois Art Collection: Svetlana Prigoditch