Groepstentoonstelling met: Jasper Niens, Brian Elstak, Antonio Jose Guzman, Rasheed Vlijter, Sandim Mendes, Kevin Osepa, Mickael Martins & Caroline Escaffre, Sara Nuytemans, Dorota Grabkowska .

In haar zesde album ‘Underneath the Surface’ neemt Starke ons mee in haar persoonlijke reis naar de lagen van haar eigen identiteit. “Op mijn album deel ik mijn zoektocht en ontstond het verlangen dit groter te maken dan mijzelf. Ik wil een setting creëren waar ik met mijn publiek dit onderzoek kan voortzetten”, vertelt ze. Bij het ontwikkelen van de tentoonstelling werkte Starke nauw samen met kunstenaar en curator Charl Landvreugd.

Tentoonstelling
Kunstenaar Jasper Niens maakt voor deze gelegenheid een indrukwekkende installatie genaamd Under the Mango Tree. Dit paviljoen fungeert als ontmoetingsplek voor de gemeenschap en locatie van het publieksprogramma. Under the Mango Tree is geïnspireerd op de mangoboom waar communities in Afrika samen komen en verhalen delen met elkaar. “Een holistische en spirituele setting waar iedereen welkom is”, beschrijft de zangeres enthousiast. “Het is een safe space waar verhalen, gedachten en visies worden gedeeld.” De koepel omarmt het publiek en biedt door haar ronde vormen geborgenheid. Een technisch hoogstandje gebouwd met een uniek systeem van staal en hout, waaraan Niens twee jaar gewerkt heeft en nu zijn eerste toepassing vindt.

Naast Niens zijn er ook andere kunstenaars, zoals Brian Elstak die met zijn potlood als wapen een door hiphopcultuur en comics geïnspireerde stijl, een alternatief universum verbeeldt waarin nieuwe generaties zich kunnen herkennen. Antonio Jose Guzman, de Nederlands-Panamese audiovisuele kunstenaar, presenteert The Supreme Exodus. Een combinatie van Latijns-Amerikaanse migratie- en demonstratiebeelden en een grafische weergave van zijn eigen DNA. Daarnaast geeft Starke een podium aan jonge talenten zoals Rasheed Vlijter, Sandim Mendes en Kevin Osepa. Met de video-installatie genaamd Santos, geeft Osepa de dualiteit weer tussen het hedendaagse leven en de spirituele wereld. Het publiek kan ook even wegdromen in de wolken van ontwerpersduo Mickael Martins & Caroline Escaffre, of zich laven aan een nieuwe installatie van Sara Nuytemans rondom zelfgenezende krachten. Het werk van Dorotha Grabkowska genaamd “What made me” is er om bezoekers gezamenlijk emoties, gedachten en inspiratie te laten delen.

Publieksprogramma en educatieprojecten
In samenwerking met schrijfster Christine Otten en organisaties Concrete Blossom, Music Matters, HipHopHuis Rotterdam en Right About Now INC., programmeert Sabrina Starke een reeks van vijf inspirerende events. Hier staan muziek, literatuur, dans en voordracht centraal.  Ontmoetingen, theatrale jamsessies en dance battles maar ook storytelling en songwriting sessies komen aan bod. De next generation creatieven wordt uitgenodigd te ervaren hoe andere kunstenaars inspiratie putten uit de verschillende achtergronden en culturen die deel zijn van hen. Starke is persoonlijk betrokken bij elk event en sluit steeds met een akoestisch optreden af. Ook voor de jeugd is er een breed aanbod. Speciaal voor kinderen tussen de 5-11 jaar organiseert ze een kinderconcert. Voor het primair onderwijs ontwikkelt TENT in samen werking met Gery Mendes een performance workshop rondom identiteit. Voor studenten van de Royal Academy of Arts Den Haag en de Willem de Kooning Academy Rotterdam maakt TENT een verdiepingstraject, inhakend op de thema’s van de tentoonstelling.

Check alle events van het publieksprogramma bij deze tentoonstelling hier. 

lees meer

Credits
‘Who do you think you are?’ is een initiatief van Sabrina Starke, gerealiseerd in samenwerking met TENT en Charl Landvreugd. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Arminius, het Mondriaan Fonds, CBK- Rotterdam, Rotterdam Festivals en The Art of Impact.

 

Events bij deze tentoonstelling

kunstenaars

Groepstentoonstelling met: Jasper Niens, Brian Elstak, Antonio Jose Guzman, Rasheed Vlijter, Sandim Mendes, Kevin Osepa, Mickael Martins & Caroline Escaffre, Sara Nuytemans, Dorota Grabkowska .