In deze 6e editie van de Poetry + Art Gallery Tour presenteert Poetry International samen met Rotterdamse galeries en kunstinstellingen een tour langs kunstwerken op het snijvlak van poëzie en beeldende kunst. De routes voeren kris kras door Rotterdam langs talige installaties, schilderijen, illustraties en taalexperimenten van gerenommeerde kunstenaars en aanstormend talent. Op de locaties worden de exposities afgewisseld met dichterslezingen en performances. In TENT zijn er voordrachten van Mookie Katigbak, Cheri + Jefferson en de nog bekend te maken winnaar van de C’Buddinghprijs, de poëzieprijs voor het beste debuut in de Nederlandstalige poëzie. (bekend op 1 juni).

In de poëzie van Mookie Katigbak-Lacuesta (Filipijnen, 1980) willen de zinnen elkaar zowel versterken als ter discussie stellen. Katigbak’s taal volgt de onzekerheden van de menselijke verhoudingen maar doet dat wel met zinnen die resoluut, krachtig en uitgesproken zijn.

Chery + Jefferson vormen samen een spoken duo. Chery houdt ervan om het publiek aan het denken te zetten en slaagt hierin door met prachtige woorden een rauw beeld van de werkelijkheid te schetsen. Jefferson da Veiga is muzikant maar treedt als dichter op onder de naam “Pilly Serson”. In zijn poëzie onderzoekt Jefferson hoe machtsverhoudingen werken en vraagt hij zich constant af wie er in een situatie de overhand heeft.