Anansi de spin, afkomstig uit de Akan folklore, belichaamt een bekend archetype van de bedrieger in heel West-Afrika, het Caribisch gebied en Suriname. Geassocieerd met het Ashanti-volk neemt Anansi verschillende vormen aan en staat hij bekend om zijn sluwheid en wijsheid om zijn doelen te bereiken, hoewel de uitkomsten van zijn verhalen variëren.

Zijn aanwezigheid in het Caribisch gebied komt voort uit de trans-Atlantische slavenhandel, waarbij zijn culturele betekenis in verteltradities wordt benadrukt, die zowel humoristische als uitdagende verhalen omvatten.

Podcastproducent Julian Crestian (‘KwEN TA KWE KU aNANZI’) heeft Juliette Esajas (storyteller, puppet player & coach) en Gerson Kronstadt (artist, music producer) uitgenodigd en modereert een panelgesprek met hen. Gezamenlijk analyseren ze Anansi’s verhalen, gaan in op de complexiteiten van zijn karakter en verkennen mogelijke onderliggende boodschappen van de verhalen.

Deelname is gratis, reserveren verplicht. Reserveren is nu mogelijk via onze ticketshop. Let op: klik eerst de datum aan voordat je een ticket selecteert.

Taal – Engels
Gratis toegang, reserveer je ticket in de ticketshop (selecteer eerst de datum, dan het event)

lees meer

Dit evenement vindt plaats in Hoffie, een openbare reizende boekencollectie binnen de tentoonstelling van Pris Roos en is tot stand gekomen met Hannah Jacques en hulp van Gyonne Goedhoop, De Uitpluizers en Base Bookspace. Het bevat een selectie aan boeken en graphic novels voor verschillende leeftijden en in verschillende talen met onderwerpen, zoals bewustwording over gender, seksualiteit, volwassenwording en verschillende type achtergronden.