credits +-

3D-scan van Bruno, de eerste beer die na 170 jaar Duitsland binnenkwam, in 2006. Hij werd zes weken na zijn aankomst gedood

Gedreven door artistiek onderzoek en nauwe samenwerking met biologen, natuurbeschermers en ecologen begint het speculatieve werk van Berkveldt aan een transformerende reis. Ze zijn door heel Europa gereisd naar locaties waar de beer al is teruggekeerd of nooit is weggeweest om vast te leggen hoe mens en beer samenleven.   

Kom langs op 25 juni voor een verdiepende lezing waarin Studio Berkveldt hun bevindingen en methoden presenteren, gevolgd door een vraag- en antwoordsessie en een open discussie. Deze zondag is tevens de laatste kans om Studio Berkveldt’s tentoonstelling RCH #23 Onder zes meter zand: de verdwijning van natuurgebied De Beer te bekijken op de eerste verdieping.

Dit evenement is gratis toegankelijk
Taal: Engels

De artistieke praktijk van Studio Berkveldt, opgericht door Noëlle Ingeveldt en Juriaan van Berkel, daagt traditionele percepties uit en nodigt kijkers uit om na te denken over de veelzijdige dynamiek van onze onderling verbonden wereld. Hun werk spoort ons aan om onze plaats binnen het ecosysteem te heroverwegen en de transformerende mogelijkheden van een symbiotische relatie met wilde dieren te verkennen.