Amara van der Elst | Paginagroots - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst Amara van der Elst | Paginagroots - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst

TENT online

Amara van der Elst | Paginagroots
Amara van der Elst | Paginagroots - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst

Amara van der Elst | Paginagroots

Video
Nederlands

Zes Rotterdamse woordkunstenaars tonen de komende weken in een reeks video’s hun perspectief op de taal van de stad. Ze werden speciaal voor de tentoonstelling ‘Wat ik je nog wilde zeggen’ geselecteerd door de Woordalliantie—een samenwerkingsverband tussen Alfabetsoep, Frontaal, Paginagroots, Spraakuhloos, Woorden Worden Zinnen en The Writer’s Guide to the Galaxy. Hun poetry vormt een groeiende dialoog over de talige werkelijkheid van Rotterdam.

“De expositie heeft de hele energie van mijn dag veranderd. Ik kwam er gehaast binnen, maar de expositie dwingt je tot vertraging, tot stilstaan bij. Ik ben dagelijks bezig met taal in de vorm van woorden en beweging, dus daar heb ik zo mijn standpunten in. Deze expo heeft mijn antwoorden bevraagd en vragen beantwoord. Ik besef me nu hoe vloeibaar en vergankelijk taal is. De woorden die we nu met elkaar wisselen moeten we koesteren, maar we moeten ons er niet aan vastklampen. In de context van morgen kunnen ze weer iets nieuws betekenen.”

Over Wat je mij nog wilde zeggen

Zes Rotterdamse woordkunstenaars tonen in een reeks video’s hun perspectief op de taal van de stad. Ze werden speciaal voor de tentoonstelling ‘Wat ik je nog wilde zeggen’ geselecteerd door de Woordalliantie—een samenwerkingsverband tussen Alfabetsoep, Frontaal, Paginagroots, Spraakuloos, Woorden Worden Zinnen en The Writer’s Guide to the Galaxy. Hun poetry vormt een groeiende dialoog over de talige werkelijkheid van Rotterdam.

Biografie

Amara van der Elst (19) is geboren en getogen in Den Haag, maar haar thuis is op het podium. Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Helaas krijgt niet iedereen de middelen om dat te doen. Amara vertaalt deze verhalen in woorden en/of beweging.

Credits

Gedicht: Amara van der Elst
Organisatie: Paginagroots
Beeld: Elyssio Ramos
Muziek: Eetieeetds

Tentoonstelling bij dit online programma:

Wat ik je nog wilde zeggen

Ter afsluiting van zijn stadsdichterschap initieert Dean Bowen samen met curator Rianne Zijderveld een tentoonstellingsproject bij TENT over de sociale impact van taal en de taal van de stad.  Taal kan duiden, ruimte geven, een handreiking zijn, maar ook verhoudingen verstoren, obstructie creëren, steken. Taal kan zorgen voor verbinding, maar zet ons soms juist recht tegenover elkaar...