13.05.2018 - 14.00U

Neem een Loopje met…Maurice Specht

Op 13 mei om 14.00 uur geeft filosoof, onderzoeker en rasoptimist Maurice Specht een loopje door de tentoonstelling Anytime Now. In deze groepstentoonstelling staan spanning en mondiale instabiliteit centraal. Door oorlogen, terroristische dreiging, klimaatveranderingen, polarisatie en ga zo maar door, hebben wij mensen het idee steeds minder vaste grond onder onze voeten te voelen. Met indrukwekkende beelden roepen de kunstenaars zowel een gevoel van onmiddellijke dreiging op, als een veel breder tijdsbesef.

Maurice Specht zoekt in zijn loopje naar de mens in de tentoonstelling. Deze is namelijk ver te zoeken. En daar waar mensen te zien zijn, in de installatie van Pedro Gómez-Egaña, zitten zij verscholen in een soort onderwereld en lijken totaal vervreemd van alles wat zich bovengronds afspeelt.

Nieuwsgierig? Loop dan mee met Maurice Specht op zondag 13 mei om 14:00.
Gratis toegang en aanmelden is niet nodig.
Voertaal: Nederlands

Maurice Specht studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in Leiden aan de faculteit bestuurskunde. Daarnaast is hij medeoprichter en initiatiefnemer van Leeszaal West en Buitenplaats Brienenoord, maak-, denk-, en werkplaats voor alle leeftijden.