31.12.2018

TENT Huren

Bent u op zoek naar een creatieve en centrale locatie voor het organiseren van bijeenkomsten, presentaties, voorstellingen, borrels, trainingen, workshops of filmvertoningen? TENT is dé ruimte voor hedendaagse Rotterdamse kunst. We zijn door onze centrale ligging in de stad en goede faciliteiten een ideale en inspirerende plek voor het organiseren van bijeenkomsten.

TENT is gehuisvest op de begane grond van een monumentaal pand in de bruisende Witte de Withstraat. In onze tentoonstellingsruimte van 1000 m2 organiseren wij uw ontvangsten te midden van toonaangevende en jonge Rotterdamse kunst. Voor ieder evenement hebben wij een geschikte ruimte. Organiseer uw presentatie of lezing in TENT, festival, tv-opnames of diner in de tentoonstellingszalen of yoga- en danslessen in de gymzaal van de voormalige meisjesschool.

TENT Rotterdam
TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. De focus van het programma van TENT ligt op het interdisciplinaire en internationale karakter dat de Rotterdamse kunst kenmerkt. De kracht van de Rotterdamse kunst wordt zichtbaar gemaakt in solo- en groepstentoonstellingen van beeldbepalende Rotterdamse kunstenaars, events, screenings en debatavonden. Een bezoek aan TENT is dé kennismaking met de actualiteit van de kunst in Rotterdam.

Het uit 1875 daterende gebouw aan de Witte de Withstraat is een voormalige meisjesschool waarvan de begane grond sinds 1999 door TENT in gebruik is. Sinds begin 2014 is het monumentale pand door het Rotterdamse architectenbureau Zandbelt architectuur en stedenbouw verbouwd. De gevel werd geopend door vier en een halve meter hoge ramen, die van vloer tot plafond reiken. De entree is vernieuwd en de faciliteiten op de begane grond zijn gerenoveerd.

Bereikbaarheid
TENT is goed bereikbaar met openbaar vervoer met tram 7 (richting Lombarije) en 20 (richting Willemsplein) vanaf Rotterdam Centraal, halte Museumpark. Te voet ligt TENT op 10 minuten afstand van het Centraal Station en is er parkeergelegenheid om de hoek inde Hartmanstraat. In de directe omgeving zijn bovendien vele restaurants en hotels.

Wij denken graag met u mee. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met Esther de Leeuwe, esther@tentrotterdam.nl