08.04.2016 - 16.00U

Opening (De)quantify me!

Op vrijdag 8 april om 16.00 uur vindt de opening van (De)quantify me! plaats, de tentoonstelling die voortkomt uit het educatieproject in samenwerking met de Willem de Kooning Academie Rotterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

In maart gingen de deelnemende studenten in TENT in gesprek met een kunstenaar uit de tentoonstelling Spending Quality Time With My Quantified Self en namen deel aan een samenwerkingsopdracht. De curatoren Jesse van Oosten en Niekolaas Johannes Lekkerkerk gaven een lezing over de thematiek van de show. Na afloop kregen de studenten drie weken de tijd om zelfstandig een nieuw kunstwerk te ontwikkelen. De huidige tentoonstelling dient als uitgangspunt en bron van inspiratie om te reflecteren op de gevolgen van digitalisering en kwantificering van identiteit en het menselijk lichaam.

Curator Jesse van Oosten, assistent curator Noor Kloosterman en hoofd educatie Judith Vorwerk selecteerden uiteindelijk vijf werken van de volgende studenten: Filomila (WdKA), Iiris Sointu (WdKA), Emma Johansson, Hanna Ijäs en Tina Jeranko (KABK), Jan Steenman (KABK), Natalia Jordanova (KABK)

De werken zullen getoond worden in de Gymzaal van TENT van 8 t/m 10 april.