13.01.2017 - 18.30 - 21.00U

VEILING DE AANSCHOUW

Op vrijdag 13 januari van 18.30 tot 21.00u vindt in de gym van TENT de roemruchtige jaarlijkse veiling van De Aanschouw plaats. Dertig kunstwerken van hedendaagse kunstenaars, fotografen en designers waaronder Olphaert den Otter, Anouk Griffioen, Kuin Heuff, Willem Besselink en Ruben Dario Kleimeer worden deze avond geveild. Veilingmeester Daan den Houter belooft de veiling in goede banen te leiden. Kijk op https://veilingdeaanschouw.nl/ voor een overzicht van de werken, de kijkdagen en verdere informatie.

Sinds 2001 organiseert het kunstplatform De Aanschouw wekelijks wisselende exposities in de vitrine van Café De Schouw aan de Witte de Withstraat 80. Iedere donderdagavond om 21.00 uur wordt het tentoongestelde werk gewisseld met een nieuw werk van een kunstenaar. Vanuit uiteenlopende creatieve disciplines geven zij invulling aan de betekenis die deze vitrine in de openbare ruimte voor hen heeft. Ruim 800 kunstwerken zijn gepresenteerd in De Aanschouw, zie voor een overzicht https://aanschouw.nl/

De Aanschouw draait op de opbrengsten van de veiling en het enthousiasme van de organisatoren, curatoren, fotografen en kunstenaars.