Where does culture happen?

€ 5,00

Deze publicatie is vanaf zaterdag 23 maart 2019 verkrijgbaar bij TENT. Lees meer over dit event hier.

In deze publicatie geven makers uit Rotterdam en London in tekst en beeld antwoord op de vraag ‘Where does culture happen?’.
Zij schijnen licht op de collectieve plekken en momenten waar de cultuur die zij als ‘eigen’ beschouwen ontstaat, wordt beleefd en wordt gedeeld. Zij beschrijven de huiskamer, de dansvloer, de rituele begrafenis, de avondwinkel, en de straat als plekken waar cultuur nestelt en zich ontwikkelt. Anderen reflecteren op de vraag ‘Where does culture happen?’ in relatie tot hun eigen praktijk, en beschrijven hoe cultuur daarin niet statisch is maar verschuift, mengt en opnieuw wordt gevormd. Weer anderen focussen op het creëren van collectieve ruimtes van samenzijn of juist het zich vervreemd voelen van een dominante cultuur. Meer dan een gemeenschappelijk antwoord op de vraag ‘Where does culture happen?’ kan de publicatie opgevat worden als een conversatie tussen makers die ruimte claimen en plaats maken voor het delen en verder brengen van hun eigen culturele praktijken en die van anderen, buiten of zich bewegend tussendoor de culturele infrastructuur van instituten.

Downloadlink naar de publicatie: WhereDoesCultureHappen2019_PDF_Preview_

De publicatie bestaat uit bijdragen van: Victoria Aquino, Araba Banson, Ivan Barbosa, Dean Bowen, Alida Dors, Afaina de Jong, Hannah Kemp-Welch, Charl Landvreugd, Ishmael Lartey, Cedar Lewisohn, Hamed Maiye, Abondance Matanda, Malique Mohamud, Amenti MoveMeant, Hélène Christelle Munganyende, Sheray Rozenstein, Stacii Samidin, Touching Bass.
Dit is een coproductie van TENT en Tate Modern’s Young People’s Programmes. Met dank aan The Art of Impact.

Shop
 • Where does culture happen?

  € 5,00

  lees meer
 • 100% Hedendaags Magazine

  € Gratis op vertoon van docentenpas

  lees meer
 • Uitgelicht: TROBI – Brian Elstak

  € 23,00

  lees meer
 • Uitgelicht: TORI – Brian Elstak

  € 20,00

  lees meer
 • Uitgelicht: The living surface – Lisan Freijsen

  € 28,00

  lees meer
 • Uitgelicht: The speed of light – Mels van Zutphen

  € 18,00

  lees meer