Sinds een aantal jaar werken de Quay Brothers aan hun derde speelfilm, geïnspireerd door een verhaal van de Poolse schrijver Bruno Schulz: ‘Sanatorium Under the Sign of the Hourglass’ (1937). Met hun installatie in TENT introduceerden ze een aantal motieven, beelden en objecten uit dit project. Een man reist naar zijn vader die in een sanatorium verblijft. Dit blijkt een zwevend universum, ergens tussen waken en slapen in, waar de tijd niet door klokken kan worden gemeten. In het instabiele labyrint van onzekerheid zwerven objecten en gebeurtenissen op eigen kracht door het sanatorium.

De IFFR installatie nodigde het publiek uit om de mythologisch-poëtische wereld van Bruno Schulz te ontdekken. In een eerste ruimte, ‘Apparitions on Glass’, bereidden stereokijkers en objecten de kijker voor op een tweede ruimte, waar een sanatorium in miniatuurvorm verrees uit een plas water, alsof het opsteeg uit de onderwereld.

Quay Brothers
Stephen en Timothy QUAY (1947, USA) bouwen sinds de jaren zeventig aan een enigmatisch, duister oeuvre. Hun werk bestaat vooral uit stop-motion films, maar ook uit tekeningen, decorontwerpen en kijkdozen.

Events bij deze tentoonstelling