Exhibition

Deze veelzijdige solidariteitsbeweging ontwikkelde zich hoofdzakelijk in de jaren zeventig en tachtig, met als centrale figuur André van der Louw, burgemeester van Rotterdam in de periode 1974-1981. In de vorm van een foto-essay markeerde deze tentoonstelling een aantal sleutel-momenten uit deze periode.

De expositie ontvouwde een conceptuele route tussen twee locaties in Rotterdam: de Salvador Allendestraat in ’s-Gravenland-Oost en de André van der Louwbrug aan de Wijnhaven. Deze locaties kregen hun naam achtereenvolgens in 1990 en 2015, om deze politici te memoreren. De route tussen deze twee verbindingspunten getuigt van het bestaan van de actieve Chileense gemeenschap in Rotterdam.

Rotterdam Cultural Histories
In Shared Space, onze gedeelde tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping, tonen TENT en Witte de With Center for Contemporary Art alternerend presentaties over onderwerpen uit de geschiedenis van kunst en cultuur in Rotterdam. Dit samenwerkingsproject werd in 2014 opgezet door Defne Ayas (Witte de With) en Mariette Dölle (TENT) om de gemeenschappelijke wortels van beide instituten in Rotterdam te verkennen.

Met dank aan Juan Heinsohn Huala, Jorge Kata Nuñez, BKOR (Siebe Thissen, Nienke Post, Caro van der Pluijm), Hans Abelman, Ricardo Cuadros, Martín la Roche, Jorge Arrate, Ana Maria Fernandez, Paul Goede, Karla Hinojosa, Wendy van Slagmaat-Bos, en de Ambassade van Chili in Den Haag.

kunstenaars

Exhibition