Exhibition

Aan de hand van drie voorbeelden werd getoond hoe Rotterdammers de beelden in hun stad koesteren, ervoor lobbyen en actievoeren, en ze desnoods adopteren.

De presentatie zoomde in op ‘Jan Gat’ (de volksnaam voor Ossip Zadkine’s ‘Verwoeste stad’), ‘Kabouter Buttplug’ (de geuzennaam voor Paul McCarthy’s ‘Santa Claus’) en ‘De Witte Bollen’ (‘Cellen’ van Hans van der Plas). Uit de schat aan emoties, meningen, nieuwsberichten en concrete acties rondom deze beelden werd een selectie uitgelicht. Voor de verandering werd daarbij niet het perspectief van de kunstenaars of de beleidsmakers maar dat van de betrokken stadsgenoten als leidraad genomen.

Deze presentatie kwam tot stand met inbreng van:
Peter Buisman, Stichting De Witte Bollen
Jeanne Hogenboom, Vereniging de Binnenweg
Dees Linders en Sannetje van Haarst, SIR
Caro van der Pluijm en Siebe Thissen, BKOR

Rotterdam Cultural Histories
In Shared Space, onze gedeelde tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping, tonen TENT en Witte de With Center for Contemporary Art alternerend presentaties over onderwerpen uit de geschiedenis van kunst en cultuur in Rotterdam. Dit samenwerkingsproject werd in 2014 opgezet door Defne Ayas (Witte de With) en Mariette Dölle (TENT) om de gemeenschappelijke wortels van beide instituten in Rotterdam te verkennen.

kunstenaars

Exhibition