Navin Thakoer

Thakoer maakt de discussie rondom hiphop en haar erfenissen zichtbaar door een oproep op sociale media te plaatsen en te vragen: Wie zijn de legendarische Rotterdamse hiphoppers en waarom?

Met het manifest Don’t believe the hype! plaatst hij hiphop in een historisch perspectief en in een actueel maatschappelijk spanningsveld. Steeds weer biedt hiphop een nieuwe generatie jongeren een ruimte om een tijdelijke identiteit te creeeren en zichzelf opnieuw uit te vinden. Wat hiphop in de specifieke maatschappelijke dynamiek van vandaag betekent, of geacht wordt te zijn, is dan ook iets anders dan 40 of 20 jaar geleden.

Onderdeel van Disclaim the street is de documentaire Walkmen – The history of Roffadamn hiphop (2002, 70 min.) van de Rotterdamse artiest, producer en labeleigenaar Mike Redman in samenwerking met editor Victor Vroegindeweij. Walkmen vertelt door middel van zeldzame archiefbeelden en interviews met Rotterdamse kopstukken over de Rotterdamse hiphopscene van 1979-2001.

lees meer

Navin Thakoer alias NaferLovesYou is een Rotterdamse kunstenaar, die met sampletechnieken uiteenlopende projecten ontwikkelt waarin ‘glokale’ cultuur, identiteit en interactie centraal staan. In 2017 realiseerde hij aan de Rotterdamse Coolsingel de NaferLovesYou Supermarket, met exposities en activiteiten rondom de veranderlijkheid van identiteit. Ook was hij deel van Transformerz, een collectief van kunstenaars, muzikanten en DJ’s dat van 1994-2003 op baanbrekende clubavonden invloeden uit de diverse in Nederland aanwezige culturen aan elkaar verbond en daarmee de basis legde voor urban eclectic en een nieuw Nederlands urban discours.

Disclaim the street is ontwikkeld als pendant van de tentoonstelling BLUEPRINT in TENT, die de relatie tussen straatcultuur en architectuur als thema heeft.

Met dank aan Mike Redman en Siebe Thissen.

Rotterdam Cultural Histories is een samenwerking tussen TENT en Witte de With, waarmee we onze gemeenschappelijke wortels in Rotterdam verkennen en zo de raakvlakken tonen tussen onze beide programma’s. Rotterdam Cultural Histories is opgezet door Defne Ayas (directeur Witte de With) en Mariette Dölle (voormalig artistiek directeur TENT).