credits +-

1: Hold it Together (We Have Each Other) staged photo by Maja Bekan, 2021. 2-4: Opening P is For Performance: Nothing is Accidental, photo by Davids Danoss. 5-10: Installation photos of exhibition P for Performance: Nothing is Accidental, TENT 2022.

Maja Bekan

Vaak werkt Bekan met vrouwen—onder meer met haar moeder, studenten, gepensioneerden, nonnen, activisten, kunstenaars en anderen die hun plek proberen te vinden binnen soms moeizame omstandigheden. Een interesse in zelforganisatie en self-empowerment loopt als een rode draad door al haar projecten. Haar benadering is altijd humorvol en lichtvoetig. Dansen is haar metafoor voor een gemeenschap waarbinnen je je eigen ritme en positie kan kiezen. Maar daarachter schuilt een oprecht vertrouwen in het potentieel aan nieuwe kennis en sociale verandering dat door ontmoeting in gang kan worden gezet.     

Performance is een kernonderdeel van Bekans praktijk. Ze zet deze kunstvorm in als middel om tijd met elkaar door te brengen en je samen te engageren—om zonder vooropgezet doel te oefenen in samen optrekken. Haar projectdeelnemers nodigt ze uit om door middel van gezamenlijke activiteiten en exercities van en met elkaar te leren. Uiteindelijk betrekken zij op hun beurt het publiek door uit hun ontmoetingen en gesprekken scenario’s te destilleren en (na) te spelen. 

Bij TENT is Bekan een nieuw project gestart Throw Like a Girl, waarvoor ze de voorste zaal als ontmoetingsruimte en podium heeft ingericht. Nu te zien in de tentoonstellingsruimte is een retrospectief met de films en theatrale settings die uit eerdere projecten zijn voortgekomen. 

 

 

Events bij deze tentoonstelling

kunstenaars

Maja Bekan