credits +-

Leopold Emmen

Nanouk Leopold, Daan Emmen

De werken die Leopold Emmen in TENT samensmeden tot een gelaagde totaalervaring, komen voort uit een bijzondere samenwerking met choreografe Meg Stuart en actrice Sandra Hüller. Tijdens improvisaties op locatie verbeeldde ieder op haar manier, via prachtig spel met lichaamstaal en mimiek, het motief van het einde en begin van een liefdesrelatie.  

De sterk visuele filmstijl legt een gelijke focus op de personages en hun omgeving. Onderhuidse emoties komen aan de oppervlakte door de manieren waarop de personages hun plek in de ruimte aftasten. Muren, plafond, vloer, gordijnen en meubels vormen grenzen, obstakels en leegtes die de karakters confronteren met de situatie en gemoedstoestand waarin ze zich bevinden. De kamers worden een spiegel voor hun binnenwereld, bevreemdend en intuïtief herkenbaar tegelijk. 

De sculpturale installaties waarin Leopold Emmen hun filmscènes inbedden, trekken de filmische ervaring door in de ruimte van de toeschouwer. Als kijker word je uitgenodigd om tussen de filmscènes en geluidsfragmenten te bewegen en je zintuigen te scherpen aan de zichtlijnen, vreemde ruimtelijke proporties, texturen en huislijke details. De manier waarop Leopold Emmen deze elementen over drie settings verspreiden, biedt je als toeschouwer de kans je verbeelding aan te spreken en je eigen verhaal te construeren.

Dit is de Nederlandse première en doorontwikkeling van het project Another Woman dat Leopold Emmen in 2022 produceerden in samenwerking met het Schauspielhaus Bochum. 

Volg Nanouk Leopold op Instagram
Volg Daan Emmen op Instagram

Events bij deze tentoonstelling

kunstenaars

Nanouk Leopold, Daan Emmen