Internationale Jury in 2012
Dit jaar staat de internationale jury onder leiding van Sacha Bronwasser, kunstcriticus van de Volkskrant en programma-adviseur van het International Film Festival Rotterdam. De andere juryleden zijn: Defne Ayas, directeur Witte de With contemporary art center, Ahmet Öğüt, beeldend kunstenaar, woont en werkt in Amsterdam en Istanbul, en Floris Kaayk, gelauwerd animator en filmregisseur.

Gastland Turkije
Dit jaar nemen ook Turkse filmstudenten deel aan de competitie. Gastland Turkije kent sinds enige jaren een sterk bloeiende filmcultuur met internationale boegbeelden als Atif Yilmaz en Nuri Bilge Ceylan en filmkunstenaars Kutluğ Ataman en Ahmet Öğüt. De TAA zullen in het najaar van 2012 vertoond worden in het Pera Museum in Istanbul als onderdeel van de internationale tour van de TAA, die begint in Rotterdam, in oktober de Melkweg mediaroom Amsterdam aandoet, en in Europa onder andere neerstrijkt in het Pera museum voor moderne kunst in Istanbul (i.s.m. Eye International).

Alle eindexamententoonstellingen in Nederland worden bezocht
Tentoonstellingsmakers, kunstcritici en curatoren hebben de eindexamententoonstellingen bezocht van de Nederlandse kunstacademies en selecteerden de genomineerden voor de TAA. De Nederlandse kunstacademies nemen deel, aangevuld met een selectie van kunstvakopleidingen in Turkije, namelijk: Yeditepe University, Sabancı University, Bilkent University, Istanbul Kültür University en de Yıldız Teknik University.

lees meer

De scouts voor 2012 zijn: oprichter FULL Art Prize Istanbul Oyku Ozsoy, programmaker Stroom Maaike Lauwaert, Karina van Bezooijen directeur KOP Breda, filmmaker Ari Deelder, kunstenaar Han Hoogerbrugge, kunstenaar en mede-oprichter Trendbeheer Niels Post, webredacteur Mister Motley Irene de Craen, conservator in opleiding Stedelijk Museum Amsterdam Britte Sloothaak, webredacteur Metropolis M Jolien Verlaek, filmcriticus en programmeur EYE International Mustafa Özen, directeur Nieuwe Vide, Haarlem Jaring Dürst Britt en directeur platform TAG, Den Haag Suzanne Wallinga.

Genomineerd voor de TAA 2012 zijn:
Inge Meijer – ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem
Eli Walter – AKV St. Joost, s’-Hertogenbosch
Simon Bus – Academie Beeldende Kunsten, Maastricht
Vera van Wolferen – ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Enschede
Michal Owsinski – Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam
Thomas de Rijk – Willem de Kooning Academie, Rotterdam
Teun Vonk – Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag
Carina van der Ham – CABK Artez Zwolle
Albert Hofman – Academie Minerva, Groningen
Eef Hilgers – AKV St. Joost, Breda

Genomineerd voor de TAA for Best Foreign Film 2012 uit Turkije zijn:
Emre Gülcan – Yildiz Teknik University, Istanbul
Ahmet Baturay Tavkul – Istanbul Kültür University, Istanbul
Handan Oral – Bilkent University, Ankara
Deniz Taygaroglu – Yeditepe University, Istanbul
Ceren Paydas – Sabanci University, Istanbul

Data Awardshow TAA 2012
Datum: Vrijdag13 juli 2012, TAAhow
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Filmtheater Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam
Entree vol tarief € 5,- studenten € 3,-

13 juli t/m 19 augustus 2012: Tentoonstelling TAA 2012 in TENT
Oktober 2012:TAA 2012 in Melkweg MediaRoom en Cinema, Amsterdam
December: Tentoonstelling TAA 2012 in Pera Museum, Istanbul

Grafische vormgeving TAA 2012: Gerard Vink

De TAA 2012 komt tot stand dankzij: Dienst Kunst & Cultuur Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Organisatie van Effectenhandelaren te Rotterdam.