26.05.2019 - 23.06.2019

TENT Welcomes: ‘An Invitation to Dance’

Exhbition

Een film-installatie gemaakt door filmmaker Noud Heerkens en choreograaf Loïc Perela.

Het werk, dat ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Dansateliers Rotterdam wordt gepresenteerd, vormt het resultaat van een onderzoek naar de filmische beleving van dans. Een kruisbestuiving tussen dans, cinema- en technologie, waar bezoekers zich kunnen laten meevoeren in de wereld van de dansers op het doek, in een omgebouwde dansarena in TENT. De installatie wordt geopend door Martine Dekker, directeur CINEDANS.

In de installatie ‘An Invitation to DANCE’ is er geen omgeving, geen notie van tijd. Er zijn vijf lichamen, vijf individuen allen bevangen door eenzelfde, zich eindeloos herhalende impuls, die wordt versterkt door de beat van de muziek.  Ze kunnen niet stoppen met dansen.

De generieke installatie verandert voortdurend door de achterliggende software. ‘Het is een vorm van mentale interactie’, zegt filmmaker Heerkens, die in 2015 het onderzoek startte naar de relatie tussen lichamelijkheid en beleving.

Op zondag 23 juni 2019 van 15.00-17.00 uur, presenteren Heerkens en Perela in de installatie hun samenwerking van de afgelopen drie jaar tijdens een finissage.

Bekijk hier de trailer van: An Invitation to Dance

Dansers Lisa Kasman, Pauline Briguet, Christiaan De Donder, Fabian Holle, Quentin Roger Cinematografie Richard van Oosterhout Softwaredesign Rob Duyser Sounddesign Jos Meijers Productie Picos de Europa i.s.m. Dansateliers, Cinedans, V2­­_Lab, Avans Caradt Mogelijk gemaakt door Fonds 21, CBK Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Gemeente Rotterdam, AKV |St Joost en TENT.