09.07.2019 - 21.07.2019

Nieuw! TENT zoekt Curator

Vacature | Organisatie: TENT Rotterdam | Functie: Curator | Plaats: Rotterdam | Omvang: 24-28 uur | Sluitingsdatum: 21/07/2019

TENT Rotterdam zoekt een:

Curator

TENT is hét platform voor hedendaagse kunst en cultuur in Rotterdam. Met tentoonstellingen, live events, innovatieve educatieprogramma’s en gastprogrammering verbindt TENT wat er leeft in de stad met bredere culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. De creatieve en culturele diversiteit van Rotterdam is onze bron van inspiratie en de basis van waaruit we ambitieuze projecten en nieuwe programmalijnen ontwikkelen. Met jonge en gevestigde makers, gastcuratoren en samenwerkingspartners exploreren we eigentijdse onderwerpen. Artistiek experiment en de productie van nieuw werk staan daarbij centraal.
Ons actuele programma bestaat onder meer uit eerste solotentoonstellingen van Rotterdamse kunstenaars; thematentoonstellingen die tevens als levendige setting fungeren voor cross-disciplinaire performances en ontmoetingen; een meerstemmige reeks verhalen uit de stad; en samenwerkingsprojecten met bijvoorbeeld Operadagen, V2_, het Zomercarnaval, het HipHopHuis en Tate Young Peoples Programmes.
TENT is onderdeel van CBK Rotterdam dat het beeldende kunstklimaat in de stad stimuleert met investeringsregelingen, presentaties, kunst in de publieke ruimte en internationale opdrachten.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een curator die samen met kunstenaars, gastcuratoren, de artistiek leider en het team van TENT programma’s realiseert en tevens eigen projecten initieert. Je weet makers en een divers publiek met jouw eigen visie en signatuur te inspireren, en laat je op jouw beurt inspireren en voeden door de artistieke benaderingen en onderwerpen die je om je heen signaleert. Je zoekt in de vorm en inhoud van jouw projecten het experiment, en draagt daarmee bij aan langere programmalijnen en de actuele rol van TENT in het veranderende culturele landschap. Je bent zelfstandig, maar weet dat betekenisvolle tentoonstellingen en projecten samen gemaakt worden, en werkt dan ook gemakkelijk en graag samen met collega’s, kunstenaars en partnerinstellingen.

 

Je bent als curator:

jaarlijks verantwoordelijk voor ten minste één eigen grote tentoonstelling of project in andere vorm
verantwoordelijk voor diverse publieksteksten
medeverantwoordelijk voor budgetbeheer en fondsenwerving
een van de publieke gezichten van TENT
medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het programma

 

Jouw profiel
Je:

hebt ervaring met het maken van tentoonstellingen
hebt een relevante studie gevolgd op HBO of universitair niveau
hebt actuele kennis van de hedendaagse kunst
beschikt over een eigen netwerk in de kunstwereld
bent bekend met de kunst en cultuur in Rotterdam, of bereid je daar enthousiast mee te verbinden
hebt affiniteit met discussies over inclusiviteit
hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt zowel in het Nederlands als in het Engels vlot schrijven en voor publiek spreken

 

Wij bieden:

Een arbeidsovereenkomst voor 24-28 uur per week, voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging tot maximaal drie jaar
Salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring minimaal 2600,00 en maximaal 3624,00 bruto per maand bij een volledige werkweek, exclusief toeslagen
een inspirerend artistiek programma
een uitgebreid netwerk van makers, collectieven en culturele instellingen
ruimte voor vernieuwende ideeën, initiatief en experiment
ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en deelname aan symposia en cursussen
een informele werksfeer in een betrokken en gemotiveerd team

Zie jij jezelf in deze rol werken?
Stuur dan uiterlijk zondag 21 juli jouw motivatie, CV, portfolio van enkele projecten, en referenties naar vacature@cbkrotterdam.nl onder vermelding van ‘vacature TENT’. We lezen hierin graag hoe jij jouw talenten gaat inzetten voor TENT. Voor inhoudelijke vragen over TENT of deze vacature kun je contact opnemen met artistiek leider Anke Bangma via 010-4135498.
Deze functie is per direct beschikbaar. De ingang van de aanstelling wordt in overleg bepaald. De gesprekken vinden eind augustus/begin september plaats.
TENT en CBK Rotterdam onderschrijven de Code Culturele Diversiteit.

 

Download de Vacature curator TENT als PDF hier.